Parlamentul European. Noi linii directoare relative la Mecanismul de redresare și reziliență

10 iun. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 28

Parlamentul European (PE) a adoptat Rezoluția referitoare la evaluarea în curs a planurilor naționale de redresare prezentate, până în prezent, Comisiei, de către statele membre ale UE.

Astfel, Parlamentul solicită Comisiei să evalueze cu atenție și să se asigure că fiecare dintre planurile naționale de redresare și reziliență (PNRR) contribuie în mod eficient la cele șase domenii convenite: tranziția verde, transformarea digitală, competitivitatea, coeziunea socială, reacția instituțională și pregătirea pentru situații de criză și generația următoare, inclusiv educația și competențele.

În acest sens, Parlamentul subliniază necesitatea ca planurile să îndeplinească, în întregime, cerințele pentru o creștere echitabilă și ecologică, și pentru transformarea digitală, și solicită Comisiei să aprobe doar planurile care îndeplinesc pe deplin obiectivele prevăzute în Regulamentul privind Mecanismul de redresare și reziliență și să nu cedeze în fața vreunei presiuni politice.

Eurodeputații insistă ca planurile de redresare și reziliență să aloce cel puțin 37% din buget protecției climei, inclusiv biodiversității, și susțin că dispozițiile privind principiul de „a nu prejudicia în mod semnificativ” reprezintă un instrument esențial pentru sprijinirea tranziției verzi. În același timp, aceștia subliniază că bugetul alocat acțiunilor digitale (20%) trebuie să contribuie la tranziția digitală, inclusiv la aspectele legate de securitate, interesele strategice ale UE și infrastructura digitală.

Totodată, Parlamentul European subliniază nevoia ca fondurile să fie distribuite în mod echitabil între sectoare, societăți și ținând cont de generațiile viitoare și de egalitatea de gen. În această notă, se descurajează proiectele fără o valoare adăugată reală și se insistă asupra faptului că toate reformele și investițiile trebuie să fie legate de obiective de etapă, ținte și costuri care sunt relevante, clare, detaliate și monitorizate în mod adecvat cu ajutorul unor indicatori comuni.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Parlamentul European. Solicitare privind derogarea de la brevetele pentru vaccinuri împotriva COVID-19

Parlamentul European. Noi linii directoare relative la Mecanismul de redresare și reziliență was last modified: iunie 10th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter