Parlamentul European cere oprirea importurilor de gaze și petrol din Rusia

8 apr. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 126

Rusia a fost suspendată din Consiliul Drepturilor Omului, organism de protecție ce aparține ONU.

„Adunarea generală a ONU a votat joi pentru suspendarea Rusiei din Consiliul Drepturilor Omului cu 93 de voturi pentru, 24 împotrivă și 58 de abțineri”, informează Reuters, citată de România liberă.

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU a prezentat marți, în fața Consiliului de Securitate al ONU, argumente pentru a cere suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului.

„Participarea Rusiei la Consiliul pentru Drepturile Omului dăunează credibilității consiliului. Subminează întreaga ONU. Și este pur și simplu greșit”, a declarat ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, care a prezentat, marți, argumente în fața Consiliului ONU, cerând suspendarea Rusiei, după cum relatează România liberă.

Hot News.ro scrie că „Parlamentul European cere un embargo total și imediat la importul de gaze și petrol din Rusia în UE, precum și renunțarea completă la gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2”.

Joi, la Strasbourg, Parlamentul European a votat o rezoluție în acest sens.

Campanie Craciun UJmag 2020

„Rezoluția, care nu are un caracter legislativ, ci este doar un îndemn către statele membre UE și Comisia Europeană, a fost adoptată de plenul Parlamentului European cu 513 voturi pentru, 22 contra și 19 abțineri. Europarlamentarii români de la toate partidele care au fost prezenți au votat pentru această rezoluție”, relatează HotNews.ro.

„Europarlamentarii români Marian-Jean Marinescu, Gheorghe Falcă (ambii de la PNL/PPE), Eugen Tomac, Traian Băsescu (ambii – PNL/PP) și Ramona Strugariu (USR/Renew Europe) au contribuit la amendarea articolului 15 din rezoluție, cerând astfel urgentarea introducerii unui embargo UE la importul de gaze din Rusia”, mai arată Hotnews.ro.

Presa mai scrie că Uniunea Europeană a aprobat noi sancțiuni împotriva Rusiei și Belarus, ca reacție la invazia militară din Ucraina, printre măsuri fiind și oprirea importurilor de cărbune și interzicerea accesului navelor ruse în porturi europene.

„Sunt prevăzute sancțiuni contra oligarhilor, contra entităților ruse de propagandă, contra membrilor aparatului de securitate și militar, precum și contra entităților din sectorul industrial și tehnologic care au implicare în agresiunea rusă din Ucraina”, precizează președinția franceză a Consiliului UE, scrie Cotidianul.

„Noile măsuri includ blocarea activelor a numeroase bănci ruse, interzicerea importurilor de cărbuni, instituirea unui embargou privind importurile de armament rusesc, precum și oprirea exporturilor ruse, inclusiv de tehnologie ultramodernă, în valoare de zece miliarde de euro. De asemenea, Uniunea Europeană va interzice importurile de materie primă în valoare de 5,5 miliarde de euro din Rusia, nu va mai permite accesul navelor ruse în porturi europene și nici accesul transportatorilor rutieri din Rusia și Belarus”, mai notează Cotidianul.

Maia Sandu a fost declarată personalitatea anului 2021 de către grupul londonez Emerging Europe.

„Președinta Maia Sandu este considerată «Figura publică a anului în Europa emergentă» («Emerging Europe’s Public Figure of the Year»). Titlul este atribuit de grupul Emerging Europe, cu sediul central la Londra. Grupul oferă informații și analize cu privire la 23 de țări din centrul și estul Europei și din zona Caucazului. Maia Sandu a fost declarată personalitatea anului 2021 «pentru angajamentul ei neabătut față de democrație și statul de drept în Republica Moldova»”, relatează România liberă.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost reținută de autoritățile vamale din Bulgaria, după ce părăsise România joi dimineață, înainte ca instanța supremă să anunțe decizia în dosarul „Gala Bute”.

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România”, se arată în comunicatul Poliției române, transmis presei joi seară, scrie Adevărul.

„Din primele informații, Udrea ar fi fost reținută în Kulata, la granița Bulgariei cu Grecia. Fostul ministru Elena Udrea a fost dată oficial în urmărire joi după-amiază, după ce nu a fost găsită nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată după ce condamnarea la șase ani de închisoare în dosarul «Gala Bute» a rămas definitivă. Ulterior, Poliția de Frontieră a anunțat că Udrea a ieșit din țară joi dimineață, nefiind decisă în cazul ei nicio măsură preventivă”, mai notează Adevărul.

Seară liniștită!

Parlamentul European cere oprirea importurilor de gaze și petrol din Rusia was last modified: aprilie 8th, 2022 by Claudiu Pamuc
Monitor Dosare

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: