Lucrările la Palatul de Justiție Prahova vor fi finalizate prin licitație

22 iul. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1297

Despre

  • Palatul de Justiție Prahova
  • Finalizarea lucrărilor
  • Procedura de licitație
  • Declarația ministrului justiției

Ministerul Justiției a lansat marți, 21 iulie 2015, procedura de licitație prin publicarea pe site-ul MJ și pe site-urile specializate ale Băncii Mondiale a anunțului pentru selectarea constructorului care va finaliza lucrările la Palatul de Justiție Prahova, potrivit comunicatului remis de Minister.

„După aproape 20 de ani de la demararea lucrărilor la noul Palat de Justiție Prahova, am demarat astăzi procedura de licitație, conform procedurilor Băncii Mondiale, astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, să finalizăm acest proiect. Din punctul meu de vedere, istoria acestui obiectiv de investiții este reprezentativă pentru modul în care ani de zile sistemul de justiție a fost neglijat, nefiind alocate fondurile necesare pentru angajarea de personal, dotarea instanțelor sau dezvoltarea și întreținerea infrastructurii. În urma negocierilor, am obținut avizul Băncii Mondiale și al Guvernului României pentru ca finanțarea acestui obiectiv să se realizeze în baza Acordului de împrumut. În cel mult doi ani, această clădire abandonată, în acest moment o pată pe obrazul justiției și al orașului, o să devină un punct de reper nu numai pentru magistrați, dar și pentru ploieșteni. Mai mult, clădirea Tribunalului Prahova, un monument istoric deosebit, este în reabilitare, urmând a fi finalizată în scurt timp. Efortul Executivului de susținere a sistemului judiciar însemnă însă și peste 1.300 de noi posturi de magistrat și personal auxiliar alocat în ultimii doi ani sistemului, dar și demararea programului național de investiții, elaborat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, prin care vom construi sau moderniza toate sediile instanțelor și parchetelor din capitalele de județ. Prin toate aceste măsuri, prin colaborarea excelentă care există între Ministerul Justiției și întreg sistemul judiciar, sunt convins nu numai că vom continua, ca și în ultimii doi ani, să avem Rapoarte de țară din ce în mai bune, dar și să ne atingem obiectivul de a crește încrederea cetățenilor în justiție”, este declarația ministrului justiției, Robert Cazanciuc.

 

 

Anunțul de licitație a fost publicat pe site-urile web de achiziții internaționale specifice finanțatorului internațional (https://www.devbusiness.com/http://www.dgmarket.com/) și pe site-ul MJ.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

Licitația va fi de tipul „Licitație Internațională Competitivă” așa cum este descrisă în Ghidul Băncii Mondiale: „Achiziția de Bunuri, Lucrări și Servicii altele decât consultanță” ediția mai 2004, revizuită în octombrie 2006, mai 2010, ianuarie 2011 și iulie 2014 („Ghid Achiziții”) și este deschisă tuturor ofertanților eligibili așa cum aceștia sunt definiți în Ghidul Achizițiilor. Suplimentar, se recomandă considerarea paragrafelor 1.6 și 1.7, care stabilesc politica Băncii Mondiale referitoare la conflictul de interese.

 

 

Ofertanții eligibili interesați pot obține informații suplimentare de la DIPFIE – Ministerul Justiției, dna. Cornelia Munteanu – Responsabil Achiziții și dna Adriana Gheorghiu – Responsabil Achiziții, la următoarele adrese de email: [email protected]; [email protected] și pot, de asemenea, inspecta Documentația de Licitație la MJ între orele 9:30 și 15:30 în toate zilele lucrătoare.

Setul complet cu Documentația de Licitație în limba engleză (varianta tipărită a Documentației și volumul Liste de cantități și varianta electronică pe CD conținând: (i) volumul „Specificații și Desene”; (ii) varianta editabilă a Documentației și a Listelor de Cantități) pot fi ridicate de către ofertanții interesați pe baza transmiterii unei solicitări scrise către Ministerul JustițieiJ, începând cu 27 iulie 2015. În cazul conflictului între variante, va prevala varianta tipărită.

Ofertele trebuie transmise până în data de 10 septembrie 2015, ora 12:00 și trebuie însoțite de o garanție de participare în valoare de 350.000 Euro (sau 1.575.000 lei echivalent). Nu este permisă transmiterea electronică a ofertelor. Ofertele întârziate vor fi respinse.

Ofertele vor fi deschise în ședință publică în prezența reprezentanților desemnați ai ofertanților în data de 10 septembrie 2015, ora 12:00.

Consultați sursa informațiilor, comunicatul de presă publicat de MJ (www.just.ro).

Lucrările la Palatul de Justiție Prahova vor fi finalizate prin licitație was last modified: iulie 22nd, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter