Pacienții trebuie să înțeleagă că nu este de ajuns doar tratamentul, ci este important să antrenăm musculatura

11 dec. 2018
Vizualizari: 2808

Mircea Fica:  Bună seara, suntem la Gala Lady Lawyer ediția a V-a, 22 noiembrie 2018, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București. Stăm de vorbă cu doi distinși reprezentanți ai clinicii Eliade, partenerul Galei, cu dl osteopat Robert Savin și cu dl terapeut Paul Ivan. Vă rugăm să ne spuneți prin ce se distinge Clinica Eliade pe piața de clinici private din România.

Robert Savin: Bună seara și bine v-am găsit. În primul rând aș vrea să vă spun câteva cuvinte despre ce înseamnă osteopatia, pentru cei care nu știu încă. Osteopatia este destul de nouă la noi, în România; este o medicină manuală, care are ca scop redarea mobilității la modul general – vorbim de mobilitate articulară, de mobilitate peristaltică. Și sperăm și credem că oferim servicii de înaltă calitate și prin faptul că, din câte știu, suntem singura clinică din România unde există un cabinet de osteopat și un reformer. Reformerul este un dispozitiv folosit foarte des în pilates, pentru antrenarea musculaturii într-un mod specific. El are două mari avantaje – acela că are, practic, scoasă gravitația de la nivelul corpului și, prin diferitele poziționări pe acesta, se pot antrena relativ toate grupele musculare.

Mircea Fica: Dacă ne puteți spune, care sunt cele mai noi tendințe în acest domeniu de terapie? Și ce echipamente folosiți?

Paul Ivan: În Clinica Eliade folosim o tehnologie foarte avansată, care permite evaluarea bioenergetică a organismului. Suntem obișnuiți să credem că acest corp, fizic, este singura noastră dimensiune. Or, nu este așa. Există multe alte dimensiuni – există o dimensiune energetică, există o dimensiune psiho-emoțională, există o dimensiune spirituală. Prin tehnologiile de care dispunem la Clinica Eliade putem să cunoaștem modul de funcționare al acestor energii subtile și, mai ales, putem să descoperim modalități de influențare, în așa fel încât să ne optimizăm funcționarea. Organismul nostru dispune de rezerve energetice foarte mari, dar aceste rezerve energetice pot să fie blocate. Cu ajutorul tehnologiilor de care dispunem – respectiv tehnologie de biorezonanță, Asyra, tehnologie de neuromodulare dinamică, Scenar – cu ajutorul tehnologiei cu câmp electromagnetic pulsatoriu putem să stimulăm buna funcționare a organismului, să aducem starea de relaxare, starea de claritate mentală și să facem în așa fel încât resursele energetice să fie folosite de organism în scopul unei bune adaptări la mediu. Ce este deosebit în acest ansamblu pe care noi l-am realizat la Clinica Eliade este sinergia acestor tehnologii, capacitatea de a reduce durerile, de a da persoanei un plus energetic care să asigure o mai bună funcționare în viața de zi cu zi, un somn mai bun, care să asigure o încărcare a bateriilor și chiar un alt mod de a privi viața. Pentru că aceste tehnologii determină, printre altele, și stimularea unor componente de la nivelul sistemului nervos, stimulează secreția unor neuropeptide, substanțe cu efecte care aduc starea de bine, de optimism și de încredere.

Mircea Fica: Dacă ne puteți spune, vă rog, din ce profesii provin pacienții, clienții dumneavoastră.

Robert Savin: Din toate domeniile, dar mai ales din companiile multinaționale și vorbim în general de persoane foarte statice, care au un regim de viață foarte sedentar. Pacienții trebuie să înțeleagă că nu este de ajuns doar tratamentul, ci este important să antrenăm musculatura, grupele musculare care ne servesc în fiecare zi, pentru că o antrenare corectă și constantă a musculaturii respective va menține o postură corectă, sănătoasă și, de ce nu, o viață îndelungată.

Mircea Fica: Dumneavoastră faceți și educație, faceți și terapie. Ce le recomandați potențialilor clienți ai clinicii.

Robert Savin: Vorbim de pacienți și, dacă e să ne referim la partea educațională, cu siguranță că este important ca, în domeniul în care activează fiecare specialist, să se facă o anumită educație, pentru că, din păcate, în România se duce lipsă de tot ce înseamnă profilaxie. Pacienții vin atunci când apar anumite stări foarte dureroase, niște stări acute, și este mult mai greu să recuperezi un pacient într-o fază acută sau subacută. De aceea, sfătuim pacienții să vină constant sau să consulte constant un osteopat, să antreneze specific și corect musculatura, în special musculatura antigravitațională. Și trebuie precizat faptul că la starea de bine participă mai mulți factori – și aici vorbim, în ceea ce mă privește pe mine, de încălțăminte, de scaune, în special la cei care folosesc birourile, vorbim de statul în șezut în mașină, de saltea, de hidratare, de alimentație – deci sunt foarte mulți factori care contribuie la starea de bine, nu este unul singur. Și atunci, este foarte important să bifăm cât mai multe grile, pentru a încerca să atingem o stare optimă de sănătate.

Mircea Fica: Și încă o întrebare: Cu ce gânduri întâmpinați anul 2019?

Pavel Ivan: Cu gânduri foarte optimiste, referitoare la potențialul acestor tehnologii, care pot să vină în sprijinul oamenilor care au nevoie de resurse energetice, de stare de echilibru și, nu în ultimul rând, de nevoia de reducere a durerilor. Deci sunt convins și perioada mea de practică mi-a dovedit eficiența în special în aceste situații.

Mircea Fica: Mulțumim frumos. Un ultim mesaj?

Robert Savin: Ne bucurăm de faptul că din ce în ce mai mulți pacienți sunt tot mai conștienți de ceea ce înseamnă postură și activitate în viața de zi cu zi. Am observat un interes crescut din partea pacienților în ceea ce privește postura, ceea ce ne face să ne gândim că, totuși, educația pe care o facem în acest domeniu este una de succes și faptul că revin în clinică și, mai mult, recomandă și altora să ne viziteze, este, de fapt, cea mai bună carte de vizită.

Mircea Fica: Vă mulțumim frumos și, încă o dată, vă mulțumim pentru parteneriat. Mult succes!

Pacienții trebuie să înțeleagă că nu este de ajuns doar tratamentul, ci este important să antrenăm musculatura was last modified: decembrie 11th, 2018 by Robert Savin

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice