Ovidiu Bojor: În fiecare zi să faceți din dragoste, din iubire, ceea ce ar trebui să faceți din obligația de fiecare zi pentru câștigarea existenței

12 iul. 2017
Vizualizari: 2040

Ovidiu Bojor: Mulțumesc organizatorilor și în special dumneavoastră, asistenței. Îmi face deosebită plăcere să vă întâlnesc și să vă iubesc pe toți.

Ca membru al Academiei de Arte și Științe din Statele Unite și al Academiei Române de Medicină ș.a.m.d., vă transmit un salut pentru toată lumea.

Iar ca sistematician m-am gândit la o mică clasificare în ceea ce privește legea și legile. În primul rând am situat legea divină; sau, dacă vreți, legea naturii. Al doilea este legea religiilor, care are părți bune, dar și părți foarte rele, cum au fost cruciadele, cu crucea într-o mână și cu sabia în cealaltă; cum au fost conchistadorii – tot așa, cu crucea într-o mână și sabia în cealaltă și au distrus civilizația amerindienilor. Iar astăzi ne confruntăm cu flagelul cel mai mare, al extremismului religios islamic, care este împotriva Coranului. Eu cunosc foarte bine Coranul, în care spune: Dacă ai în față o femeie, dacă ai un copil, n-ai voie să tragi în el. Iar dacă este persecutat și prigonit, adăpostește-l o noapte, dă-i de mâncare, dă-i de băut, și a doua zi Allah cu tine mai departe… Deci, în primul rând, islamismul extremist este împotriva religiei Coranului, care e foarte aproape de religia creștină.

În fine, mai există legea pământului, legea strămoșească, care e specifică fiecărei națiuni și trebuie respectată cu sfințenie. Și, în fine, ajungem la legea omenească, dintre care mi-au plăcut următoarele: În primul rând Tablele Legii; în al doilea rând, Dreptul roman; în al treilea rând, mai bătrân cu un an decât mine – legea noastră românească din 1923. Acestea au servit ca repere pentru mine.

Merg puțin mai departe. Mai există un sistem, foarte democratic, pe care ar trebui să-l adoptăm și noi – Legea Panciatelor, adică Sfatul Înțelepților. Se aleg cinci, nu există balotaj, și își exprimă părerea în ceea ce privește justiția, adevărul, neadevărul și pedeapsa.

Și, în fine, aș mai face o recomandare pentru toți cei care lucrează în acest domeniu. În fiecare zi să faceți din dragoste, din iubire, ceea ce ar trebui să faceți din obligația de fiecare zi pentru câștigarea existenței. Vă mulțumesc.

Ovidiu Bojor: În fiecare zi să faceți din dragoste, din iubire, ceea ce ar trebui să faceți din obligația de fiecare zi pentru câștigarea existenței was last modified: iulie 14th, 2017 by Ovidiu Bojor

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice