O.U.G. nr. 56/2020 privind unele măsuri provizorii în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 – publicare

28 apr. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 714
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul publicat în Monitorul Oficial

Sumar
O.U.G. nr. 56/2020 privind unele măsuri provizorii în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2

(M. Of. nr. 340 din 27 aprilie 2020)

 

Se stabilesc unele măsuri  provizorii necesare în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

 

 În M. Of. nr. 340 din 27 aprilie 2020 a fost publicată O.U.G. nr. 56/2020 privind unele măsuri provizorii în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Astfel, prin respectivul act normativ se stabilesc unele măsuri  provizorii necesare în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

 

Vă prezentăm, în continuare, cele mai importante dispoziții ale O.U.G. nr. 56/2020 privind unele măsuri provizorii în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

 

Prezentare generală

 

Potrivit art. 1, se derogă de la prevederile art. 62 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, așa încât titularii licențelor de emisie și ai licențelor de utilizare a frecvențelor radio în sistem digital terestru sunt scutiți de la plata tarifului de utilizare a spectrului pentru anul 2020, stabilit potrivit Deciziei președintelui ANARC nr. 551/2012 privind stabilirea tarifului de utilizare a spectrului.

În acest sens, titlurile de creanță emise în cursul anului 2020 pentru individualizarea cuantumului tarifului de utilizare a spectrului se desființează, iar titularii licențelor de emisie și/sau ai licențelor de utilizare a frecvențelor radio în sistem digital terestru, care au au achitat tariful de utilizare a spectrului potrivit titlurilor de creanță emise înainte de data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență pot beneficia, la cerere, de restituirea sumelor.

Pe de altă parte, termenul de plată a tarifului de utilizare a spectrului datorat de titularii licențelor de utilizare a frecvențelor radio este fixat la data de 31 octombrie 2020. În ceea ce privește titularii care au achitat deja tariful de utilizare a spectrului conform titlurilor de creanță emise anterior intrării în vigoare a respectivei ordonanțe, aceștia pot beneficia, la cerere, de restituirea sumelor achitate.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Conform art. 4, în anul 2020, din disponibilitățile înregistrate de ANARC, reprezentând excedent din anii anteriori, suma de 700.000 mii lei se virează la bugetul de stat, în contul de venituri al bugetului de stat la capitolul 41 „Alte operațiuni financiare”, la o poziție distinctă, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a O.U.G. 56/2020.

De asemenea, se aprobă bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020 al ANARC.

Respectiva ordonanță include și două anexe, astfel:

Anexa nr. 1 – Bugetul de venituri și cheltuieli al ANARC pe anul 2020;

Anexa nr. 2 – Situația acțiunilor multianuale.

O.U.G. nr. 56/2020 privind unele măsuri provizorii în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 – publicare was last modified: aprilie 28th, 2020 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter