Orice speță reprezintă o provocare

27 feb. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1094

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Craiova, 8 februarie 2019, ediția a V-a a Conferinței naționale de Drept penal al afacerilor. Dle profesor Sebastian Rădulețu, sunteți un membru de bază al echipei, atât a revistei, cât și a conferinței naționale.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Sebastian Rădulețu: Acum, nu știu dacă sunt chiar un membru de bază, dar am participat la toate aceste conferințe și încercăm să dezvoltăm cât mai mult această idee – eu cred că este o idee foarte interesantă, a dumneavoastră și a echipei de la Universul Juridic.

Nicolae Cîrstea: Avem, iată, două evenimente anuale pe care le desfășurăm în București, deja două evenimente desfășurate în afara Bucureștiului. Se pare că această materie, a Dreptului penal al afacerilor, suscită un interes foarte mare pentru practicienii Dreptului.

Sebastian Rădulețu: Da, astăzi cred că s-a observat că nu a fost numai pentru practicienii Dreptului, am avut și destul de mulți doctoranzi, și studenți la Facultatea de Drept, deci, prin urmare, cred că e un interes general, nu numai pentru practicieni, ci și pentru teoreticieni și cercetători în domeniul Dreptului.

Nicolae Cîrstea: Care sunt provocările cu care se confruntă un avocat specializat în Dreptul penal al afacerilor în activitate curentă?

Sebastian Rădulețu: Sunt destul de multe provocări. Ele țin în general de lipsa de coerență a practicii în anumite domenii ale Dreptului penal al afacerilor, în anumite arii. Practica judiciară se schimbă relativ rapid, iar dacă la aceasta adăugăm și influența pe care o are Dreptul Uniunii Europene, atunci vedem că este un domeniu în permanentă schimbare și trebuie să fim puși la punct cu ultimele evoluții.

Nicolae Cîrstea: Sunteți un avocat de succes în această materie. Ce stă la baza acestuia – știința de carte, echipa, seriozitatea?

Sebastian Rădulețu: Cred că un pic din fiecare. Poate un pic de fler, echipa, studiul problemelor practice cu care ne confruntăm – sunt mai multe ingrediente care asigură succesul sau eșecul într-un astfel de domeniu.

Nicolae Cîrstea: Legislația în această materie, practic este într-o continuă schimbare. Dă asta bătăi de cap specialiștilor?

Sebastian Rădulețu: Da, dă unele bătăi de cap, dar pe de altă parte asigură și frumusețea profesiei. Orice speță reprezintă o provocare și, din acest punct de vedere, cred că e argumentul principal pentru practica în domeniul Dreptului penal al afacerilor.

Nicolae Cîrstea: Am putea vorbi de prevenție în această materie?

Sebastian Rădulețu: E destul de greu de discutat de prevenție. Evident că Dreptul penal în general are o funcție preventivă, în special sancțiunile de Drept penal au funcție preventivă și cred că agenții economici, persoanele care-și desfășoară activitatea în domeniul acesta, al afacerilor, pot să prevină săvârșirea anumitor fapte prevăzute de legea penală dacă au acces la literatura de specialitate în domeniu.

Nicolae Cîrstea: Există și o frumusețe a practicării Dreptului în această specializare a Dreptului penal al afacerilor?

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Sebastian Rădulețu: Da. Tocmai am menționat mai înainte: Dinamismul accentuat al acestui domeniu face ca el să fie foarte provocator, să ceară foarte mult de la practician, dar să îi ofere și foarte multe satisfacții.

Nicolae Cîrstea: Vă mulțumesc, dle profesor, și sper să fim împreună și la următoarele ediții, dar și în paginile Revistei Române de Drept penal al afacerilor.

Sebastian Rădulețu: Cu siguranță! Și eu vă mulțumesc foarte mult pentru încrederea acordată!

Orice speță reprezintă o provocare was last modified: februarie 28th, 2019 by Sebastian Rădulețu
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Sebastian Răduleţu

Sebastian Răduleţu

Este prof. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova și avocat în Baroul Dolj.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter