Organizarea activităţii de administrare a contribuabililor mijlocii – modificări (OPANAF nr. 2716/2018)

8 nov. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 669

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificatActul modificatorSumar
OPANAF nr. 3.610/2016

Monitor Dosare

(M. Of. nr. 1.034 din 22 decembrie 2016)

OPANAF nr. 2716/2018

(M. Of. nr. 937 din 6 noiembrie 2018)

modifică: art. 1 alin. (1)

 

În M. Of. nr. 937 din 6 noiembrie 2018, s-a publicat Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (OPANAF) nr. 2716/2018 pentru modificarea OPANAF nr. 3.610/2016 privind organizarea activității de administrare a contribuabililor mijlocii (M. Of. nr. 1.034 din 22 decembrie 2016).

Art. 1 alin. (1) din OPANAF nr. 3.610/2016 (modificat OPANAF nr. 2716/2018)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 1 alin. (1) prevedea:

„Prin prezentul ordin se stabilește competența de administrare a contribuabililor mijlocii în sarcina direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice, prin administrațiile pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul acestora în a căror rază teritorială se află domiciliul fiscal al contribuabilului mijlociu, denumite în continuare administrații pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul regiunii, și Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București, prin Administrația fiscală pentru contribuabilii mijlocii, începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care se efectuează selecția/actualizarea acestora”.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 1 alin. (1), se modifică și va avea următorul conținut:

„(1) Prin prezentul ordin se stabilește competența de administrare a contribuabililor mijlocii deja selectați/actualizați până la data intrării în vigoare a prezentului ordin în sarcina administrațiilor județene ale finanțelor publice, în a căror rază teritorială se află domiciliul fiscal al contribuabilului mijlociu, precum și în sarcina Administrației fiscale pentru contribuabili mijlocii constituite la nivelul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București, pentru contribuabilii mijlocii cu domiciliul fiscal în municipiul București”.

 

Alte prevederi ale OPANAF nr. 2716/2018

Potrivit art. II, în toate ordinele președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală în care se face trimitere/referire la noțiunea de administrațiile pentru contribuabili mijlocii constituite la nivelul regiunii și Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București, prin Administrația fiscală pentru contribuabilii mijlocii, această noțiune se înlocuiește cu noțiunea administrațiile județene ale finanțelor publice și Administrația fiscală pentru contribuabili mijlocii constituită la nivelul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București.

Organizarea activității de administrare a contribuabililor mijlocii – modificări (OPANAF nr. 2716/2018) was last modified: noiembrie 8th, 2018 by Redacția ProLege
Conferintele lunii noiembrie
”
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter