Ordonanţa privind modificările Codului Fiscal scoate primarii PNL din judeţul Arad în stradă

13 nov. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 523

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Revista din această seară este deschisă de audierea liderului PSD Liviu Dragnea de către DNA.

„Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanți ai firmei Tel Drum, a anunțat DNA”, citată de News.ro.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

News.ro mai scrie că: „Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice, prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spun procurorii DNA”.

Mediafax scrie azi că DNA are în lucru două dosare cu privire la firma Tel Drum:Procurorii anticorupție au în lucru două dosare privind firma Tel Drum, în primul dintre ele fiind începută urmărirea penală pe numele companiei, în calitate de persoană juridică, în timp ce al doilea vizează faptele liderului PSD, Liviu Dragnea, din perioada în care era președinte al CJ Teleorman”.

„«Deocamdată, este în curs de cercetare un alt dosar în care firma Tel Drum este chiar pusă sub acuzare», a precizat purtătorul de cuvânt al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Livia Săplăcan, referitor la celelalte anchete care vizează compania, în afară de cea în care s-a dispus, luni, urmărirea penală pe numele lui Dragnea”, mai scrie azi Mediafax.

News.ro redă azi o declarație a fostului ministru Florin Iordache pe tema abuzului în serviciu.

„Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat luni, la scurt timp după punerea sub acuzare a lui Liviu Dragnea de către DNA, că legislația penală din România permite prea multe interpretări și trebuie clarificată, el precizând că infracțiunea de abuz în serviciu va fi modificată săptămâna aceasta sau cel târziu cea viitoare în comisia pe care o conduce”, scrie News.ro.

Agerpres scrie despre poziția președintelui Senatului în legătură cu acuzațiile aduse liderului PSD.

„Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni, referindu-se la chemarea liderului PSD, Liviu Dragnea, la DNA, că, până la o decizie a instanței, orice persoană care este chemată în fața instituțiilor de anchetă este nevinovată”, notează Agerpres.

„Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, referitor la faptul că mai mulți membri de partid și susținători ai lui Liviu Dragnea au venit la DNA, că nu e normal ca un om să vină la parchet «înconjurat de bodyguarzi» sau «să creeze grupuri de presiune» asupra Justiției”, scrie azi și Mediafax.

TVR mai notează că Liviu Dragnea și ambasadorul Hans Klemm au avut astăzi o întâlnire.

„Liviu Dragnea și ambasadorul Hans Klemm s-au întâlnit astăzi ca să discute despre crearea unui Muzeu al Holocaustului în București, (…) tema fixată de câteva zile pentru o discuție între cei doi”, scrie TVR.

„Liberalii au depus, luni, la Avocatul Poporului, o cerere de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a O.U.G. referitoare la modificarea Codului fiscal. «Noi nu putem să facem în acest moment decât să cerem Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională», a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă”, scrie azi Agerpres.

„«În mod esențial, premierul Tudose și întreg Guvernul încalcă principiile constituționale, așa cum încalcă și norme constituționale cu mare ușurință. Au încălcat principiul constituțional al delegării legislative. Nu ar fi putut să adopte printr-o O.U.G. aceste modificări care sunt foarte voluminoase – sunt peste 27 de pagini, modificări de norme de drept fiscal – pentru că nu sunt îndeplinite condițiile de constituționalitate, acea delegare legislativă. Efectiv, Guvernul Tudose uzurpă ca putere executivă atributele puterii legislative», a afirmat deputatul PNL, Ioan Cupșa Cupșa”, mai notează Agerpres.

Conferintele lunii noiembrie
”

Noua ordonanța a scos azi în stradă mai mulți primari și viceprimari din județul Arad.

News.ro relatează: „Zeci de primari și viceprimari PNL din județul Arad au participat, luni, la un marș de protest spontan față de prevederile Codului Fiscal, cerând Guvernului să amâne aplicarea modificărilor aduse prin ordonanță de urgență sau să aloce sume compensatorii administrațiilor locale. Conform primarilor, județul Arad va pierde 167 milioane de lei, iar funcționarea administrațiilor locale ar urma să fie afectată grav”.

Seară frumoasă!

Ordonanța privind modificările Codului Fiscal scoate primarii PNL din județul Arad în stradă was last modified: noiembrie 13th, 2017 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter