Ordonanță de urgență privind unele măsuri de reorganizare a Guvernului și a ministerelor – adoptată de Guvern

1 feb. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 539

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial (www.gov.ro), în data de 31 ianuarie 2018, Guvernul a luat o serie de măsuri de reorganizare a administrației publice centrale, în concordanță cu Hotărârea Parlamentului pentru acordarea încrederii noului Cabinet.

Conform mențiunilor Guvernului, pentru asigurarea unei abordări și practici unitare în gestionarea fondurilor europene, precum și pentru creșterea substanțială a nivelului lor de utilizare, printr-o ordonanță de urgență, adoptată în ședința de la data anterior amintită, au fost înființate: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Fondurilor Europene, prin reorganizarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Monitor Dosare

Astfel, această abordare vine drept răspuns în raport cu preocupările Comisiei Europene privind menținerea expertizei acumulate în perioada de programare și asigură implementarea programelor 2014-2020.

În plus, se mai arată faptul că Ministerul Fondurilor Europene a fost înființat prin preluarea structurilor de specialitate și a activităților din domeniul fondurilor europene de la MDRAPFE, cu excepția activităților, structurilor și personalului aferente Programului operațional regional 2007-2013 și 2014-2020, Programului operațional „Dezvoltarea capacității administrative” 2007-2013, Programului operațional „Capacitate administrativă” 2014-2020, autorităților de management/autorităților comune de management, autorităților naționale, secretariatelor tehnice comune, punctelor de contact/punctelor naționale de contact/persoanelor naționale de contact pentru programele finanțate din FEDR-CTE, ENPI-CBC, ENI-CBC, IPA-CBC și din fonduri naționale, precum și funcțiile de puncte de contact în materie de control pentru programele finanțate din ENI-CBC. De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene va prelua activitatea și personalul Organismului Intermediar pentru Programul Operațional Capital Uman de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Totodată, Guvernul informează faptul că Secretariatul General al Guvernului va prelua de la Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Social structurile și activitățile, cu excepția celei din domeniul dialogului social, care va fi preluată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Cu privire la celelalte modificări intervenite, se notează faptul că acestea vizează printre altele:

– trecerea Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării” din subordinea Secretariatului General al Guvernului în subordinea Ministerului Mediului;

– trecerea Comisiei Naționale de Prognoză din subordinea Ministerului Finanțelor Publice în subordinea Secretariatului General al Guvernului;

– trecerea Agenției pentru Agenda Digitală a României din subordinea Guvernului în subordinea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

În fine, ministerele nou-înființate și instituțiile care preiau activități și structuri de la alte ministere preiau și personalul aferent acestora, în condițiile legii. Personalul preluat își păstrează drepturile salariale avute la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Sursa informației

Ordonanță de urgență privind unele măsuri de reorganizare a Guvernului și a ministerelor – adoptată de Guvern was last modified: februarie 1st, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter