Ordinul BNR nr. 6/2019 privind stabilirea cerinţelor pentru recunoaşterea organismelor de formare profesională în domeniul Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

5 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 128

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În M. Of. nr. 725 din 3 septembrie 2019 a fost publicat Ordinul BNR nr. 6/2019 privind stabilirea cerințelor pentru recunoașterea organismelor de formare profesională în domeniul Legii nr. 126/2018 privind piețele de instrumente financiare.

În continuare, vom prezenta succint câteva dispoziții relevante și de interes din conținutul acestui act normativ.

Astfel, art. 1 aduce în prim-plan scopul acestui Ordin, mai precis stabilirea „cerințelor privind recunoașterea organismelor de formare profesională a persoanelor fizice care, în numele unei instituții de credit, furnizează consultanță de investiții sau informații privind instrumentele financiare”.

Art. 2 menționează faptul că, pentru a putea fi recunoscute organismele de formare profesională, persoana juridică solicitantă înaintează Băncii Naționale a României o cerere semnată de reprezentantul legal însoțită de următoarele documente:

„a) copia actului constitutiv;
b) declarația conducătorului organismului de formare profesională conform alin. (3);
c) programa cursurilor care urmează a se organiza conform art. 3;
d) lista cu lectorii care vor susține cursurile de formare profesională, inclusiv documentele care să ateste că aceștia dețin experiență profesională relevantă în domeniul financiar de minimum 5 ani și calificare în domeniul formării profesionale;
e) procedurile privind organizarea și gestionarea cursurilor care să includă cel puțin aspecte referitoare la modalitatea de înscriere a cursanților, monitorizarea cursurilor, examinare și soluționarea reclamațiilor și a contestațiilor.”

 

Ordinul BNR nr. 6/2019 privind stabilirea cerințelor pentru recunoașterea organismelor de formare profesională în domeniul Legii nr. 126/2018 privind piețele de instrumente financiare was last modified: septembrie 5th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter