Ordinea de zi a ședințelor Comisiei Permanente și Consiliului UNBR (3-4 și 5-6 septembrie)

2 sept. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 844

Despre

 • Ședința Comisiei Permanente a UNBR
 • Ședința Consiliului UNBR
 • Ordinea de zi

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

UNBR a publicat ordinea de zi a ședinței Comisiei Permanente a UNBR, din 3-4 septembrie 2015, precum și ordinea de zi a ședinței Consiliului UNBR, din 5-6 septembrie 2015, după cum urmează:

Ordinea de zi a ședinței Comisiei Permanente UNBR

În cadrul ședinței vor fi dezbătute aspecte incluse în următoarea ordine de zi:

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a
 1. 1. Aprobarea procesului-verbal al ședinței Comisiei Permanente a U.N.B.R. din 03 iulie 2015.
  2. Măsuri organizatorice privind examenul de primire în profesia de avocat-septembrie 2015
  3. Prezentarea rezultatelor proiectului privind Avizul nr. (2013) 16 privind relațiile dintre judecători și avocați în vederea asigurării calității și eficienței justiției al Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni (CCJE-GT). Evaluarea efectelor proiectului. Perspectiva inițierii și realizării unui Proiect de conlucrare între judecători, procurori și avocați (analiza propunerilor înaintate de judecător dr. Aida Popa, reprezentantul României la Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni).
  4. Prezentarea stadiului proiectului de modificarea a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat.
  5. Măsuri necesare pentru aplicarea Legii nr. 151/2015 privind insolvența persoanei fizice.
  6. Discutarea efectelor și măsurilor ce ar trebui implementate ca urmare a dispozițiilor din Legea nr.187/2015 de aprobarea a OUG nr.6/2015, relativ la criteriile de calificarea activității de avocat, din punct de vedere  fiscal, ca activitate independentă.
  7. Prezentarea execuției bugetare pentru semestrul I/2015 și aprobarea Bugetului INPPA  pentru anul 2015.
  8. Programa de pregătire profesională continuă pentru perioada 2015-2019 (Proiect)
  9. Proiectul privind pregătirea profesională continuă prin conlucrarea dintre barouri și centrele INPPA în sistem intranet.
  10. Obiective de politică profesională imediată rezultate din hotărârile Congresului avocaților 2015, în calitate de organ suprem de conducere a profesiei. Politici profesionale pe termen scurt și mediu.
  11. Propunerile CAA privind extinderea informatizării sistemului CAA. Informare privind efectele previzibile ale modificării proporțiilor dintre sumele alocate fondurilor CAA (85% – 15%), potrivit propunerilor înaintate Consiliului UNBR. Propuneri de modificare a reglementărilor infraparlamentare privind sistemul CAA (referent domnul Vicepreședinte al CAA, av. Despa Aurel).
  12. Măsuri organizatorice pentru sărbătorirea Zilei  Avocatului European 2015.
  13. Proiectul privind constituirea Grupului de lucru al Consiliului UNBR  privind „Evoluția profesiei de avocat în perspectivă”, constituit din cei mai tineri membri ai Consiliilor Barourilor din Romania.
  14. Analiza organigramei UNBR și a INPPA Central, în raport de bugetul acestora.
  15. Lucrări curente.
  16. Diverse.

La ședință sunt invitați să participe Președintele de onoare al UNBR, av. Călin-Andrei Zamfirescu, decanul Baroului Constanța, Președintele și Vicepreședintele CAA.

În ziua de vineri 4 septembrie 2015, începând cu ora 16:00, la ședință sunt invitați Decanii Barourilor de la sediul centrelor teritoriale ale INPPA și Directorii centrelor INPPA.

Ședința Consiliului UNBR

În cadrul ședinței vor fi dezbătute aspecte incluse în următoarea ordine de zi:

 1. 1. Aprobarea procesului verbal al ședinței Consiliului UNBR din 05 iunie 2015.
  2. Stadiul pregătirii examenului de primire în profesia de avocat.
  3. Prezentarea desfășurării și rezultatelor Proiectului privind aplicarea Avizului nr. (2013) 16 privind relațiile dintre judecători și avocați în vederea asigurării calității și eficienței justiției al Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni (CCJE-GT), în relațiile dintre judecătorii și avocații români. Evaluarea efectelor proiectului. Perspectiva inițierii și realizării unui Proiect de conlucrare între judecători, procurori și avocați.
  4. Prezentarea stadiului proiectului de modificarea a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat.
  5. Măsuri necesare pentru aplicarea Legii nr. 151/2015 privind insolvența persoanei fizice.
  6. Discutarea efectelor și măsurilor ce ar trebui implementate în profesia de avocat ca urmare a dispozițiilor din Legea nr.187/2015 de aprobarea a OUG nr.6/2015, relative la criteriile de calificare a activității de avocat, din punct de vedere fiscal, ca activitate independentă.
  7. Prezentarea execuției bugetare pentru semestrul I/2015 și aprobarea bugetului INPPA pentru anul 2015.
  8. Programa de pregătire profesională continuă pentru perioada 2015-2019.
  9. Proiectul privind pregătirea profesională continuă prin conlucrarea dintre barouri și centrele INPPA în sistem intranet.
  10. Obiective de politică profesională imediată rezultate din hotărârile Congresului avocaților 2015, în calitate de organ suprem de conducere a profesiei. Măsuri privind conținutul politicilor profesionale pe termen scurt și mediu.
  11. Propunerile CAA privind extinderea informatizării sistemului CAA.
  12. Măsuri organizatorice pentru sărbătorirea Zilei Avocatului European 2015.
  13. Proiectul privind constituirea Grupului de lucru al Consiliului UNBR privind „Evoluția profesiei de avocat în perspectivă”, constituit din cei mai tineri membri ai Consiliilor Barourilor din Romania
  14. Lucrări curente.
  15. Diverse.

Ambele ședințe vor avea loc la Eforie Nord.

Consultați sursa informațiilor, anunțurile publicate de UNBR (1 și 2).

Ordinea de zi a ședințelor Comisiei Permanente și Consiliului UNBR (3-4 și 5-6 septembrie) was last modified: septembrie 3rd, 2015 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter