Normele privind organizarea și desfășurarea concursului/examenului în vederea ocupării de către personalul MApN a posturilor permanente din structurile de reprezentare națională în străinătate, precum și a celor din structurile internaționale la care România este parte – modificări (OMApN nr. 6/2018)

26 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 747

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Actul modificatActul modificatorSumar
OMApN nr. M.59/2015
(M. Of. nr. 267 din 13 mai 2013; cu modif. ult.)
OMApN nr. 6/2018
(M. Of. nr. 69 din 23 ianuarie 2018)
– modifică: art. 17 alin. (2) lit. g) și alin. (6)-(8), art. 18 alin. (2)

– introduce: art. 18 alin. (2^1) și (2^2), art. 43^1

În M. Of. nr. 69 din 23 ianuarie 2018, a fost publicat Ordinul Ministerul Apărării Naționale (OMApN) nr. 6/2018 pentru modificarea și completarea normelor privind organizarea și desfășurarea concursului/examenului în vederea ocupării de către personalul Ministerului Apărării Naționale a posturilor permanente din structurile de reprezentare națională în străinătate, precum și a celor din structurile internaționale la care România este parte, aprobate prin OMApN nr. M.59/2015 (M. Of. nr. nr. 480 din 1 iulie 2015, cu modif. ult.).

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

În continuare, vom prezenta modificările aduse OMApN nr. M.59/2015 prin OMApN nr. 6/2018.

Art. I din OMApN nr. 6/2018 prevede faptul că Normele privind organizarea și desfășurarea concursului/examenului în vederea ocupării de către personalul Ministerului Apărării Naționale a posturilor permanente din structurile de reprezentare națională în străinătate, precum și a celor din structurile internaționale la care România este parte, aprobate prin OMApN nr. M.59/2015, se modifică și se completează după cum urmează:

 

Art. 17 alin. (2) lit. g) din OMApN nr. M.59/2015 (modificat prin OMApN nr. 6/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 17 alin. (2) lit. g) prevedea:

„(2) Se verifică îndeplinirea următoarelor specificații de personal:

(…)

g) cerințele lingvistice obligatorii;”.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 17 alin. (2), lit. g) se modifică și va avea următorul cuprins:

„g) corespondența între cerințele lingvistice ale postului și profilul lingvistic standardizat deținut, precum și valabilitatea acestuia pe întreaga durată a misiunii;”.

Videoconferința regională de insolvență Buzău

 

Art. 17 alin. (6)-(8) din OMApN nr. M.59/2015 (modificat prin OMApN nr. 6/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 17 alin. (6)-(8) prevedea:

„(6) Candidații care nu dețin certificat de competență lingvistică valabil sau ale căror competențe lingvistice certificate nu corespund cerințelor specificate în fișele posturilor participă la sesiunea extraordinară de evaluare lingvistică, în condițiile prevăzute de reglementările specifice în vigoare.

(7) Prevederile alin. (5) și (6) nu se aplică în situațiile prevăzute la art. 13 alin. (4).

(8) Candidații care îndeplinesc în totalitate cerințele prevăzute la alin. (2) sunt declarați «admis» și pot participa la următoarele probe din concurs/examen”.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 17, alin. (6)-(8) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„(6) Candidații care nu dețin un profil lingvistic standardizat corespunzător cerințelor postului și valabil pe întreaga durată a misiunii participă la sesiunea extraordinară de evaluare lingvistică, în condițiile prevăzute de reglementările specifice în vigoare.

(7) Prevederile alin. (5) nu se aplică în situațiile prevăzute la art. 13 alin. (4).

(8) Candidații care îndeplinesc în totalitate cerințele prevăzute la alin. (2) și obțin profilul lingvistic standardizat necesar încadrării postului respectiv sunt declarați «admis» și pot participa la următoarele probe din concurs/examen”.

 

Art. 18 alin. (2) din OMApN nr. M.59/2015 (modificat prin OMApN nr. 6/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 18 alin. (2) prevedea:

„(2) Sesiunea extraordinară de evaluare lingvistică se organizează și se desfășoară la solicitarea structurilor care gestionează posturile permanente, prin grija Centrului național militar de testare limbi străine din subordinea Direcției management resurse umane, în perioada cuprinsă între 1 noiembrie a anului precedent celui în care urmează a fi încadrate posturile permanente și 20 ianuarie a anului în care urmează a fi încadrate posturile permanente. Rezultatele evaluării se transmit structurilor care gestionează posturile permanente”.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 18, alin. (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(2) Sesiunea extraordinară de evaluare lingvistică se organizează și se desfășoară la solicitarea structurilor care gestionează posturile permanente, prin grija Centrului național militar de testare limbi străine din subordinea Direcției generale management resurse umane. Rezultatele evaluării se transmit structurilor care gestionează posturile permanente”.

 

Art. 18 alin. (2^1) și (2^2) din OMApN nr. M.59/2015 (modificat prin OMApN nr. 6/2018)

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 18, după alin. (2) se introduc două noi alineate, alin. (2^1) și (2^2), cu următorul cuprins:

„(2^1) Sesiunea extraordinară de evaluare lingvistică se organizează, de regulă, în perioada cuprinsă între 15 noiembrie a anului precedent și 20 ianuarie a anului în care urmează a fi încadrate posturile permanente.

(2^2) Pentru situațiile prevăzute la art. 13 alin. (4), sesiunea extraordinară de evaluare lingvistică se organizează în perioadele stabilite de comun acord de către structurile organizatoare și Centrul național militar de testare limbi străine”.

 

Art. 43^1 din OMApN nr. M.59/2015 (modificat prin OMApN nr. 6/2018)

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, după art. 43 se introduce un nou articol, art. 43^1, cu următorul cuprins:

„Mandatul personalului care încadrează posturi în structuri internaționale se poate prelungi numai în condițiile deținerii de către acesta a unui certificat de competență lingvistică valabil pe întreaga perioadă pentru care se solicită prelungirea și conform cu cerințele lingvistice ale postului”.

Normele privind organizarea și desfășurarea concursului/examenului în vederea ocupării de către personalul MApN a posturilor permanente din structurile de reprezentare națională în străinătate, precum și a celor din structurile internaționale la care România este parte – modificări (OMApN nr. 6/2018) was last modified: ianuarie 26th, 2018 by Redacția ProLege

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter