Metodologia de elaborare a programului de investiţii publice al Ministerului Sănătăţii şi de alocare de fonduri pentru cheltuieli de investiţii unităţilor publice din reţeaua Ministerului Sănătăţii – modificări (OMS nr. 936/2016)

25 aug. 2016
Vizualizari: 1305

Actul modificatActul modificatorSumar
Metodologia de elaborare a programului de investiții publice al Ministerului Sănătății și de alocare de fonduri pentru cheltuieli de investiții unităților publice din rețeaua Ministerului Sănătății, aprobată prin OMS nr. 512/2014
(M. Of. nr. 365 din 19 mai 2014)
OMS nr. 936/2016
(M. Of. nr. 641 din 22 august 2016)
modifică: pct. 1.26; pct. 2.15
introduce: anexa nr. 6

În M. Of. nr. 641 din 22 august 2016, a fost publicat Ordinul ministrului sănătății (OMS) nr. 936/2016 pentru modificarea și completarea Metodologiei de elaborare a programului de investiții publice al Ministerului Sănătății și de alocare de fonduri pentru cheltuieli de investiții unităților publice din rețeaua Ministerului Sănătății, aprobată prin Ordinul ministrului sănătății nr. 512/2014 (Metodologia).

În continuare, vom prezenta respectivele modificări.

Pct. 1.26 din Metodologie (modificată prin OMS nr. 936/2016)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, pct. 1.26 prevedea Procedura specifică de elaborare a programului de investiții publice al Ministerului Sănătății, faptul că pentru unitățile publice din rețeaua Ministerului Sănătății, indiferent de modul de organizare și de finanțare, cheltuielile de investiții a căror finanțare se asigură din veniturile proprii realizate de acestea, pentru valori de până la 5 milioane lei, se aprobă de către ordonatorul de credite în baza listelor de investiții, care, aprobate de ordonatorul principal de credite, se constituie în acord prealabil al ordonatorului principal de credite.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, pct. 1.26 stabilește următoarele:

1.26. Pentru unitățile publice din rețeaua Ministerului Sănătății, indiferent de modul de organizare și de finanțare, cheltuielile de investiții a căror finanțare se asigură din veniturile proprii realizate de acestea, pentru valori de până la 5 milioane lei, se aprobă de către ordonatorul de credite în baza listelor de investiții, care, aprobate de ordonatorul principal de credite, se constituie în acord prealabil al ordonatorului principal de credite. Modelul listei de investiții este prevăzut în anexa nr. 6”.

 

Pct. 2.15 din Metodologie (modificată prin OMS nr. 936/2016)

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, pct. 2.15 stabilește următoarele:

2.15. Anexele nr. 1 – 6 fac parte integrantă din prezenta metodologie”.

 

Anexa nr. 6 la Metodologie (modificată prin OMS nr. 936/2016)

 

Noua reglementare

După anexa nr. 5 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 6.

Potrivit noii reglementări, anexa nr. 6 are cuprinsul prevăzut în anexa care face parte integrantă din respectivul ordin.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

 

Metodologia de elaborare a programului de investiții publice al Ministerului Sănătății și de alocare de fonduri pentru cheltuieli de investiții unităților publice din rețeaua Ministerului Sănătății – modificări (OMS nr. 936/2016) was last modified: august 24th, 2016 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.