Personalul împuternicit să constate contravenţiile şi să aplice amenzile prevăzute de H.G. nr. 842/2015 privind stabilirea unor contravenţii în domeniul securităţii aviaţiei civile

13 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 672

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Actul normativ publicat în Monitorul OficialSumar
OMT nr. 365/2016
(M. Of. nr. 362 din 11 mai 2016)
Art. 1 – art. 4

 

În M. Of. nr. 362 din 11 mai 2016, a fost publicat Ordinul ministrului transporturilor (OMT) nr. 365/2016 pentru stabilirea personalului împuternicit să constate contravențiile și să aplice amenzile prevăzute de H.G. nr. 842/2015 privind stabilirea unor contravenții în domeniul securității aviației civile, precum și pentru aprobarea modelului procesului-verbal de constatare a contravențiilor și aplicare a sancțiunilor contravenționale.

Monitor Dosare

În continuare, vom prezenta dispozițiile respectivului ordin.

Art. 1 din OMT nr. 365/2016
 
Art. 1 dispune faptul că auditorii de securitate a aviației civile din cadrul Autorității Aeronautice Civile Române, denumită în continuare AACR, cuprinși în Tabelul auditorilor de securitate, sunt împuterniciți să constate contravențiile și să aplice sancțiunile prevăzute la art. 1 și 2 din Hotărârea Guvernului nr. 842/2015 privind stabilirea unor contravenții în domeniul securității aviației civile.

În continuare, este prevăzut faptul că tabelul auditorilor de securitate a aviației civile prevăzut la alin. (1) este publicat pe pagina de internet a AACR.

De asemenea, auditorii de securitate a aviației civile se identifică cu legitimații emise de AACR.

Art.  2 din OMT nr. 365/2016
 
Art. 2 prevede faptul că se aprobă modelul și conținutul formularului tipizat al proceselor-verbale de constatare a contravențiilor și aplicare a sancțiunilor contravenționale, prevăzut în anexa nr. 1, utilizat de către persoanele împuternicite potrivit art. 1.

Contravenientului i se comunică, odată cu procesul-verbal de constatare a contravențiilor și aplicare a sancțiunilor contravenționale, și înștiințarea de plată, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2.

De asemenea, procesul-verbal de constatare a contravențiilor și aplicare a sancțiunilor contravenționale și înștiințarea de plată se tipăresc în conformitate cu caracteristicile prevăzute în anexa nr. 3.

Art. 3 din OMT nr. 365/2016
 
Art. 3 stabilește faptul că prevederile O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător.

Alte prevederi relevante din OMT nr. 365/2016
 
Art. 4 prevede faptul că anexele nr. 1 – 3 fac parte integrantă din respectivul ordin.

Personalul împuternicit să constate contravențiile și să aplice amenzile prevăzute de H.G. nr. 842/2015 privind stabilirea unor contravenții în domeniul securității aviației civile was last modified: mai 12th, 2016 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter