Desemnarea organismului de evaluare şi verificare a constanţei performanţei produselor pentru construcţii Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC” (OVMDRAP nr. 1896/2016)

21 sept. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 602

Despre

  • M. Of. nr. 718 din 16 septembrie 2016
  • OVMDRAP nr. 1896/2016

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Actul normativ publicat în Monitorul OficialSumar
OVMDRAP nr. 1896/2016
(M. Of. nr. 718 din 16 septembrie 2016)
Se aprobă desemnarea organismului de evaluare și verificare a constanței performanței produselor pentru construcții Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC” în vederea notificării la Comisia Europeană pentru realizarea funcțiilor specifice de certificare a produselor pentru construcții și de certificare a controlului producției în fabrică

 

În M. Of. nr. 718 din 16 septembrie 2016, a fost publicat Ordinul viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice (OVMDRAP) nr. 1896/2016 privind desemnarea organismului de evaluare și verificare a constanței performanței produselor pentru construcții Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC” în vederea notificării la Comisia Europeană pentru realizarea funcțiilor specifice de certificare a produselor pentru construcții și de certificare a controlului producției în fabrică, precum și pentru extinderea desemnării acestuia pentru realizarea funcției specifice de laborator de încercări ale produselor pentru construcții.

Inteligența artificială în materie penală

În continuare, vom prezenta câteva dispozițiile respectivului ordin.

Art. 1 din OVMDRAP nr. 1896/2016

Art. 1 prevede faptul că se aprobă desemnarea organismului de evaluare și verificare a constanței performanței produselor pentru construcții Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC” în vederea notificării la Comisia Europeană pentru realizarea funcțiilor specifice de certificare a produselor pentru construcții și de certificare a controlului producției în fabrică, conform anexei nr. 1, care face parte integrantă din respectivul ordin.

Art. 2 din OVMDRAP nr. 1896/2016

Art. 2 dispune faptul că se aprobă extinderea desemnării organismului de evaluare și verificare a constanței performanței produselor pentru construcții prevăzut la art. 1 în vederea notificării la Comisia Europeană pentru realizarea funcției de laborator de încercări ale produselor pentru construcții, conform anexei nr. 2, care face parte integrantă din respectivul ordin.

Art. 3 din OVMDRAP nr. 1896/2016

Art. 3 stabilește faptul că Direcția tehnică va notifica Comisiei Europene organismul prevăzut la art. 1, prin înscrierea în banca de date NANDO a următoarelor date/informații:

a) elementele de identificare a organismului;

b) perioada de valabilitate a notificării;

c) familiile de produse/produsele, utilizările preconizate, sistemele de evaluare și verificare a constanței performanței și funcțiile organismului, precum și specificațiile tehnice aferente, pentru care organismul a fost acreditat de Asociația de Acreditare din România – RENAR – și evaluat.

Alte prevederi relevante din OVMDRAP nr. 1896/2016

La data publicării respectivului ordin, Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, nr. 341/2014 privind desemnarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC” în vederea notificării la Comisia Europeană pentru realizarea de funcții specifice pentru evaluarea și verificarea constanței performanței produselor pentru construcții, publicat în Monitorul Oficial nr. 195 din 20 martie 2014, se abrogă.

 

Desemnarea organismului de evaluare și verificare a constanței performanței produselor pentru construcții Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC” (OVMDRAP nr. 1896/2016) was last modified: septembrie 20th, 2016 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter