Înregistrarea în Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare și Procedura de radiere din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare. Modelul și conținutul unor formulare (OPANAF nr. 1503/2016)

31 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 761

Despre

  • M. Of. nr. 403 din 27 mai 2016
  • OPANAF nr. 1503/2016

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Actul normativ publicat în Monitorul OficialSumar
OPANAF nr. 1503/2016
(M. Of. nr. 403 din 27 mai 2016)
– Se aprobă Procedura de înregistrare, la cerere, în Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare, prevăzută în anexa nr. 1
– Se aprobă Procedura de radiere, la cerere sau din oficiu, din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare, prevăzută în anexa nr. 2
– Se aprobă modelul și conținutul următoarelor formulare:
a) „Decizie de radiere, din oficiu, din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare”, prevăzută în anexa nr. 4;
b) „Înștiințare privind radierea, din oficiu, din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare”, prevăzută în anexa nr. 5;
c) „Decizie de îndreptare a erorilor materiale privind înregistrarea/radierea în/din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare”, prevăzută în anexa nr. 6


 
În M. Of. nr. 403 din 27 mai 2016, a fost publicat Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (OPANAF) nr. 1503/2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare, la cerere, în Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare și a Procedurii de radiere, la cerere sau din oficiu, din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare, precum și a modelului și conținutului unor formulare.

În continuare, vom prezenta dispozițiile respectivului ordin.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Art. 1 din OPANAF nr. 1503/2016
 
Art. 1 stabilește faptul că se aprobă Procedura de înregistrare, la cerere, în Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare, prevăzută în anexa nr. 1.

De asemenea, se aprobă Procedura de radiere, la cerere sau din oficiu, din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare, prevăzută în anexa nr. 2.

Art. 2 din OPANAF nr. 1503/2016
 
Art. 2 prevede faptul că se aprobă modelul, conținutul și instrucțiunile de completare ale formularului (097) „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare”, cod: 14.13.01.10.11/s.i., prevăzut în anexa nr. 3.

Art. 3 din OPANAF nr. 1503/2016
 
Art. 3 dispune faptul că se aprobă modelul și conținutul următoarelor formulare:

a) „Decizie de radiere, din oficiu, din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare”, prevăzută în anexa nr. 4;
b) „Înștiințare privind radierea, din oficiu, din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare”, prevăzută în anexa nr. 5;
c) „Decizie de îndreptare a erorilor materiale privind înregistrarea/radierea în/din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare”, prevăzută în anexa nr. 6.

Art. 4 din OPANAF nr. 1503/2016
 
Art. 4 prevede faptul următoarele: caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, de utilizare și de arhivare a formularelor menționate la art. 2 și 3 sunt prevăzute în anexa nr. 7.

Art. 5 din OPANAF nr. 1503/2016
 
Art. 5 stabilește faptul că referirile la Codul fiscal din cuprinsul prezentului ordin reprezintă trimiteri la titlul VII „Taxa pe valoarea adăugată” al Codului fiscal; cu modif. și compl. ult., iar referirile la normele metodologice reprezintă trimiteri la titlul VII din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, aprobate prin H.G. nr. 1/2016; cu modif. și compl. ult.

De asemenea, referirile la Codul de procedură fiscală reprezintă trimiteri la Codul de procedură fiscală; cu modif. și compl. ult.

Art. 6 din OPANAF nr. 1503/2016
 
Art. 6 prevede faptul că anexele nr. 1 – 7 fac parte integrantă din respectivul ordin.

Art. 8 din OPANAF nr. 1503/2016
 
Art. 8 dispune faptul că la data intrării în vigoare a respectivului ordin se abrogă:

a) OPANAF nr. 339/2013 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare, din oficiu, în Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare și a Procedurii de radiere, din oficiu, din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare, precum și a modelului și conținutului unor formulare, publicat în Monitorul Oficial nr. 203 din 10 aprilie 2013;
b) OPANAF nr. 3.884/2013 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului (097) „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare”, publicat în Monitorul Oficial nr. 10 din 8 ianuarie 2014.

Art. 9 din OPANAF nr. 1503/2016
 
Art. 9 prevede faptul că Direcția generală proceduri pentru administrarea veniturilor, Direcția generală de tehnologia informației, Direcția generală de administrare a marilor contribuabili, precum și direcțiile generale regionale ale finanțelor publice și unitățile fiscale subordonate acestora vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor respectivului ordin.

Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online
Înregistrarea în Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare și Procedura de radiere din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare. Modelul și conținutul unor formulare (OPANAF nr. 1503/2016) was last modified: mai 30th, 2016 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter