Procedura de restituire a sumelor aferente veniturilor încasate din activitatea desfăşurată de autorităţile şi instituţiile publice reorganizate – modificări (OMFP nr. 1082/2015)

18 sept. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1227

Despre

  • M. Of. nr. 699 din 16 septembrie 2015
  • OMFP nr. 1082/2015
  • Modificarea OMFP nr. 2.465/2010 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor aferente veniturilor

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificatActul modificatorSumar
Procedura de restituire a sumelor aferente veniturilor încasate din activitatea desfășurată de autoritățile și instituțiile publice reorganizate ca instituții publice finanțate integral de la bugetul de stat, potrivit anexelor nr. 1 și 2 la Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorități și instituții publice, raționalizarea cheltuielilor publice, susținerea mediului de afaceri și respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional, aprobată prin OMFP nr. 2465/2010 (M. Of. nr. 716 din 27 octombrie 2010)OMFP nr. 1082/2015
(M. Of. nr. 699 din 16 septembrie 2015)
modifică: pct. 10 subpct. 1, pct. 32 subpct. 1, anexa nr. 3

 

Conferintele lunii noiembrie
”

În M. Of. nr. 699 din 16 septembrie 2015, s-a publicat Ordinul ministrului finanțelor publice (OMFP) nr. 1082/2015 privind modificarea OMFP nr. 2.465/2010 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor aferente veniturilor încasate din activitatea desfășurată de autoritățile și instituțiile publice reorganizate ca instituții publice finanțate integral de la bugetul de stat, potrivit anexelor nr. 1 și 2 la Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorități și instituții publice, raționalizarea cheltuielilor publice, susținerea mediului de afaceri și respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional (M. Of. nr. 716 din 27 octombrie 2010).

 

Vă prezentăm, în continuare, modificările aduse respectivei proceduri prin OMFP nr. 1082/2015:

 

Pct. 10 subpct. 1 din Procedură (modificată prin OMFP nr. 1082/2015)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, pct. 10 subpct. 1 prevedea faptul că Unitatea Trezoreriei Statului la care este arondată autoritatea sau instituția publică în cauză întocmește, în termen de 3 zile de la primirea documentelor, ordinul de plată prin care dispune transferul în format electronic al sumelor din contul de venituri ale bugetului de stat la care autoritatea sau instituția publică a virat inițial sumele respective în contul de venituri ale bugetului de stat 20.36.01.21 „Venituri ale bugetului de stat – Sume restituite aferente veniturilor încasate din activități desfășurate de autoritățile și instituțiile publice reorganizate”, codificat cu codul de identificare fiscală al solicitantului, deschis la unitatea Trezoreriei Statului la care acesta este arondat.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, pct. 10 subpct. 1 prevede: „Unitatea Trezoreriei Statului la care este arondată autoritatea sau instituția publică în cauză întocmește, în termen de 3 zile de la primirea documentelor, ordinul de plată prin care dispune transferul în format electronic al sumelor din contul de venituri ale bugetului de stat la care autoritatea sau instituția publică a virat inițial sumele respective în contul de venituri ale bugetului de stat 20.A.36.21.00 «Venituri ale bugetului de stat – Sume restituite aferente veniturilor încasate», codificat cu codul de identificare fiscală al solicitantului, deschis la unitatea Trezoreriei Statului la care acesta este arondat”.

 

Pct. 32 subpct. 1 din Procedură (modificată prin OMFP nr. 1082/2015)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, pct. 32 subpct. 1 dispunea faptul că sumele prevăzute la art. 7 alin. (1) din Normele metodologice privind virarea la bugetul de stat a veniturilor obținute de autoritățile și instituțiile publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii, care s-au reorganizat ca instituții publice finanțate integral de la bugetul de stat potrivit Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorități și instituții publice, raționalizarea cheltuielilor publice, susținerea mediului de afaceri și respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 3.156/2009, sume virate eronat la bugetul de stat de către instituțiile/autoritățile publice în contul de venituri ale bugetului de stat 20.36.01.05 „Vărsăminte din veniturile și/sau disponibilitățile instituțiilor publice”, se restituie la cererea instituțiilor/autorităților publice adresată unităților Trezoreriei Statului la care s-a efectuat plata eronată, întocmită potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 5 la ordin. Restituirea sumelor se efectuează de către unitățile Trezoreriei Statului, din contul de venituri ale bugetului de stat în care sumele respective au fost virate în conturile autorităților sau instituțiilor publice care solicită restituirea, prevăzute la art. 7 alin. (2) și (3) din normele metodologice aprobate prin OMFP nr. 3.156/2009, indicate în cererea de certificare/restituire.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, pct. 32 subpct. 1 dispune: „Sumele prevăzute la art. 7 alin. (1) din Normele metodologice privind virarea la bugetul de stat a veniturilor obținute de autoritățile și instituțiile publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii, care s-au reorganizat ca instituții publice finanțate integrai de la bugetul de stat potrivit Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorități și instituții publice, raționalizarea cheltuielilor publice, susținerea mediului de afaceri și respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 3.156/2009, sume virate eronat la bugetul de stat de către instituțiile/autoritățile publice în contul de venituri ale bugetului de stat 20.A.36.05.00 «Vărsăminte din veniturile și/sau disponibilitățile instituțiilor publice», se restituie la cererea instituțiilor/autorităților publice adresată unităților Trezoreriei Statului la care s-a efectuat plata eronată, întocmită potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 5 la ordin. Restituirea sumelor se efectuează de către unitățile Trezoreriei Statului, din contul de venituri ale bugetului de stat în care sumele respective au fost virate în conturile autorităților sau instituțiilor publica care solicită restituirea, prevăzute la art. 7 alin. (2) și (3) din normele metodologice aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 3.156/2009, indicate în cererea de certificare/restituire”.

 

Anexa nr. 3 la Procedură (modificată prin OMFP nr. 1082/2015)

Anexa nr. 3 se modifică și se înlocuiește cu anexa care face parte integrantă din respectivul ordin.

 

Alte prevederi ale OMFP nr. 1082/2015

Potrivit art. II vor duce la îndeplinire prevederile respectivului ordin:

– Direcția generală de reglementare a colectării creanțelor bugetare;

– Direcția generală de tehnologia informației;

– Direcția generală de administrare a marilor contribuabili;

– Direcțiile generale regionale ale finanțelor publice și organele fiscale din subordine.

 

Procedura de restituire a sumelor aferente veniturilor încasate din activitatea desfășurată de autoritățile și instituțiile publice reorganizate – modificări (OMFP nr. 1082/2015) was last modified: septembrie 17th, 2015 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter