Oraşul Slobozia intră în carantină pentru 14 zile

13 nov. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 202
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Noul coronavirus evoluează, și o nouă variantă de Sars-CoV-2 a fost detectată în Danemarca. Această țară intră pe lista țărilor de risc epidemiologic ridicat.

„Danemarca a fost inclusă în lista țărilor de risc epidemiologic ridicat prin decizia CNSU, astfel că persoanele care vin din această țară vor fi plasate în carantină, nefiind admisă niciuna dintre excepțiile aplicate celorlalte state din listă, explicația autorităților române fiind «detecția circulației în populația umană a unei noi variante de virus Sars-CoV-2». De asemenea, Marea Britanie a fost scoasă de pe lista statelor pentru care e necesară caratinarea”, notează News.ro.

Și tot News.ro scrie despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească turiștii români la intrarea în Spania.

„Astfel, începând cu data de 23 noiembrie 2020, va fi introdusă obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Regatului Spaniei, de către toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat. Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol. România se regăsește printre statele care vor fi vizate de măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2”, arată News.ro.

Creșterea alarmantă a numărului cazurilor de infectări cu noul coronavirus, din România, determină autoritățile să facă un apel la studenții din anii terminali de la facultățile de medicină să lucreze în spitale.

„Studenții la Medicină ar putea fi luați parteneri în combaterea pandemiei de COVID-19, potrivit unei ordonanțe de urgență, citite, joi, în primă lectură. Cei care acceptă să vină să lucreze în spitale vor primi 2.500 de lei lunar, masă și cazare, plus diurnă. (…) De asemenea, se dorește organizarea unui program de voluntariat, în care studenții la medicină, indiferent de anul de studiu, să poată participa la procesul de îngrijire a bolnavilor pe bază de voluntariat”, scrie Cotidianul.

„Vor fi repartizați și vor semna contracte de voluntariat cu inspectoratele pentru situații de urgență din județele unde vor fi repartizați și vor lucra în județele respective sub coordonarea unei persoane desemnate de unitatea sanitară. La fiecare lună se așteaptă o activitate de aproximativ 120 de ore”, a arătat șeful DSU, Raed Arafat, relatează Cotidianul.

În timp ce autoritățile din unele orașe mari, cu un grad îngrijorător de infectare, amână carantinarea localităților respective, Primăria Slobozia anunță intrarea localității în carantină.

„Prin Ordinul Comandantului Acțiunii, dl. Raed Arafat, se instituie carantinarea Municipiului Slobozia începând cu data de 13.11.2020, ora 00.00. Această decizie presupune ca din această noapte, de la miezul nopții, Municipiul Slobozia se află în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Vă asigurăm că Primăria Slobozia, împreună cu toate instituțiile abilitate, au luat toate măsurile necesare pentru a proteja populația. Este important să salvăm viețile celor dragi, respectând condițiile impuse de carantină”, se precizează în anunțul municipalității, scrie News.ro.

În timp ce România este cu ochii pe cifrele infectării cu noul coronavirus, campania electorală continuă, în studiourile tv și în mediul online, dar și în activitatea parlamentară, fără a beneficia însă de un interes prea mare din partea publicului.

„Ședința de plen a Senatului nu s-a putut ține miercuri din lipsă de cvorum, după ce și-au înregistrat prezența doar 58 dintre senatori. Inițiativa «Fără penali» nu a putut fi supusă votului, precum nici cererea de reexaminare a Președintelui Iohannis privind legea care permite Parlamentului să amâne alegerile. În mod neobișnuit, ședința plenului a fost convocată în format fizic, făcând imposibilă prezența senatorilor din țară. Până acum, ședințele Senatului s-au ținut online”, relatează Știrile Transilvaniei.

Campania USR în județul Dâmbovița pare să rămână fără slogan.

 „Biroul Electoral Județean (BEJ) Dâmbovița a interzis, joi, sloganul politic «O Românie fără hoție», folosit de gruparea USR – PLUS, pe motiv că ar include o defăimare, informează site-ul monitorulpartidelor.ro”, scrie România Liberă.

Seară frumoasă!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Orașul Slobozia intră în carantină pentru 14 zile was last modified: noiembrie 13th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter