Opoziţia anunţă că va depune moţiunea la începutul săptămânii viitoare

26 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 216

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Biroul Electoral Central anunță validarea unor noi candidaturi, precum și respingerea altora.

BEC a validat, marți, candidaturile depuse de Ramona Ioana Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste (social liberal), Cătălin Sorin Ivan – Partidul Alternativa Pentru Demnitate Națională, Bogdan Dragoș Aureliu Marian Stanoevici – candidat independent, John Ion Banu – Partidul Națiunea Română, Sebastian Constantin Popescu – Partidul Noua Românie, Alexandru Cumpănașu – candidat independent și Ninel Peia – Partidul Neamul Românesc. De asemenea, BEC a respins candidaturile depuse de Maria Minea (Partidul Românilor Patrioți de Pretutindeni) și Bobby George Marius Păunescu – candidat independent”, scrie News.ro.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Numirea noului ambasador al SUA la București intră în linie dreaptă.

Adrian Zuckerman a primit miercuri aviz de la Comisia de specialitate a Senatului american, pentru postul de ambasador al SUA la București,  potrivit site-ului institutiei. Zuckerman este născut în România și a emigrat în Statele Unite, împreună cu familia, la vârsta de 10 ani. A fost propus ambasador încă de vara trecută, de președintele Donald Trump, dar procesul de validare a fost greoi. Casa Albă a trebuit să retrimită nominalizarea lui Adrian Zuckerman noului Senat, format după alegeri”, scrie Cotidianul.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat miercuri seară că moțiunea de cenzură va fi depusă la începutul săptămânii viitoare, luni sau marți și că moțiunea ar putea trece.

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a spus din nou, miercuri seară, la Digi 24, că s-au adunat 237 de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură și că mai sunt discuții cu alți parlamentari”, notează Adevărul.

Astăzi am reușit să strângem 237 de semnături, patru peste numărul de voturi necesar pentru reușita moțiunii de cenzură. Peste acest prag continuăm discuțiile cu alți zece parlamentari independenți sau ai minorităților naționale, pentru a mări acest număr, astfel încât să fim siguri că punem punct acestui Guvern. Nu am vorbit chiar cu toți individual, dar am vorbit cu mulți dintre ei și am încredere că cine a semnat, va vota moțiunea de cenzură și că nu e posibil ca vreunul dintre parlamentarii implicați în acest demers, să semneze și după aia să nu voteze”,a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, scrie Adevărul.

Premierul Viorica Dăncilă susține că moțiunea de cenzură nu va trece.

Moțiunea de cenzură cu care ne amenință Opoziția nu va trece nici de această dată. Au mai încercat acest lucru, nu de mult, și au eșuat lamentabil. Au mai ratat o dată această tentativă când au venit în Parlament fără o viziune, fără program de guvernare și fără o echipă guvernamentală. Și tot așa vin și acum, fără alternativă și fără cea mai mică idee despre ce vor face a doua zi”, a scris premierul Dăncilă, miercuri, pe Facebook, notează Agerpres.

În cazul “Caracal”, DIICOT anunță că va colabora cu autoritățile din SUA.

Probele necesare pentru realizarea expertizei genetice de către specialiști din cadrul Biroului Federal de Investigații (FBI) în cazul Caracal au fost trimise în Statele Unite, rezultatul fiind așteptat într-un termen de peste o lună”, scrie News.ro.

Autoritățile judiciare din România au trimis către SUA probe de material genetic, care vor fi analizate prin extragerea ADN-ului mitocondrial,  metodă pe care Institutul Național de Medicină Legală «Mina Minovici» nu este omologat să o realizeze, a anunțat, miercuri, procurorul șef al DIICOT, Felix Bănilă. «Nu este vorba despre o lipsă de încredere în Institutul nostru, ci pur și simplu este vorba de faptul că o procedură de acreditare a unei noi metode este de durată, iar cooperarea dintre noi și autoritățile din Statele Unite ale Americii permite o astfel de cooperare»”, relatează News.ro.

În aceelași caz, controlul dispus pe data de 31 iulie, de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a fost finalizat.

Parchetul General anunță că s-a finalizat controlul dispus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, fiind identificate deficiențe vizând activitatea procurorilor și activitatea managerială a primului procuror. De asemenea, sunt indicii privind săvârșirea unor abateri disciplinare.  Ca urmare, au fost infirmate, ca nelegale și netemeinice, cinci soluții de netrimitere în judecată în dosare de viol și lipsire de libertate în mod ilegal și a fost sesizată Inspecția Judiciară pentru a aprecia cu privire la efectuarea de verificări privind abaterile disciplinare ce rezultă din actul de control și verificarea activității manageriale a primului procuror”, scrie News.ro.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Presa mai scrie azi și despre efectele falimentului agenției britanice Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat că prăbușirea agenției Thomas Cook a afectat aproximativ 2.000 de români. Ministrul susține că nimeni nu a cerut repatrierea. (…) Ministrul afirmă că românii care au plătit vacanțele și urmau să plece, vor primi banii înapoi de la agenții”, relatează DC News.

 

Seară frumoasă!

 

 

 

 

Opoziția anunță că va depune moțiunea la începutul săptămânii viitoare was last modified: septembrie 26th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter