OPANRE nr. 217/2018 privind aprobarea Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de distribuţie în sectorul gazelor naturale – modificări (OPANRE nr. 1/2021)

25 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 91

Actul modificat

Actul modificatorSumar
Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (OPANRE) nr. 217/2018 privind aprobarea Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de distribuție în sectorul gazelor naturale

(M. Of. nr. 1.109 din 28 decembrie 2018)

 

Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (OPANRE) nr. 1/2021 pentru modificarea OPANRE nr. 217/2018 privind aprobarea Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de distribuție în sectorul gazelor naturale

(M. Of. nr. 75 din 25 ianuarie 2021)

 

– modifică: art. 4, art. 52 alin. (1) din Anexă.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

 

În M. Of. nr. 75 din 25 ianuarie 2021 s-a publicat Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (OPANRE) nr. 1/2021 pentru modificarea OPANRE nr. 217/2018 privind aprobarea Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de distribuție în sectorul gazelor naturale.

Vă redăm, în cele ce urmează, modificările aduse respectivului act normativ.

 

Art. 4

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 4 se prezenta sub următoarea formă:

„Art. 4

Pentru perioada a patra de reglementare, pentru imobilizările corporale și necorporale noi, puse în funcțiune, aferente sistemului de distribuție, se stabilește un stimulent în valoare de 1 punct procentual peste rata reglementată a rentabilității capitalului investit aprobată.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 4 se modifică și va avea următorul conținut:

Videoconferința regională de insolvență Buzău

Art. 4

(1) Pentru perioada a patra de reglementare, pentru imobilizările corporale și necorporale noi, puse în funcțiune, aferente sistemului de distribuție, se stabilește un stimulent în valoare de 1 punct procentual peste rata reglementată a rentabilității capitalului investit aprobată.

(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), pentru perioada a patra de reglementare, pentru imobilizările corporale și necorporale noi, puse în funcțiune, aferente sistemului de distribuție a gazelor naturale, realizate din fonduri proprii în cadrul unor proiecte în care au fost atrase și fonduri europene nerambursabile, se stabilește un stimulent în valoare de 2 puncte procentuale peste rata reglementată a rentabilității capitalului investit aprobată.

 

 

Art. 52 alin. (1)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 52 alin. (1) se prezenta sub următoarea formă:

„Art. 52

(1) Amortizarea reglementată anuală se calculează prin utilizarea metodei lineare, pe baza duratelor reglementate de amortizare a imobilizărilor corporale și necorporale, prevăzute în anexa nr. 2.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 52 alin. (1) se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 52

(1) Amortizarea reglementată anuală se calculează prin utilizarea metodei lineare, pe baza duratelor reglementate de amortizare a imobilizărilor corporale și necorporale, prevăzute în anexa nr. 2, sau pe baza duratelor reglementate de amortizare stabilite expres în legislația primară aplicabilă pentru aceste categorii de imobilizări.

OPANRE nr. 217/2018 privind aprobarea Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de distribuție în sectorul gazelor naturale – modificări (OPANRE nr. 1/2021) was last modified: ianuarie 25th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter