OMT nr. 733/2013 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto – modificări (OMT nr. 1182/2019)

30 aug. 2019
Vizualizari: 2139

Actul modificat

Actul modificatorSumar
Normele privind atestarea profesorilor de legislație rutieră și a instructorilor de conducere auto(M. Of. nr. 267 și 267 bis din 13 mai 2013)

 

 

OMT Nr. 1182/2019 privind modificarea OMT nr. 733/2013 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea școlilor de conducători auto și a instructorilor auto, a Normelor privind atestarea profesorilor de legislație rutieră și a instructorilor de conducere auto, a Metodologiei de organizare și desfășurare a cursurilor de pregătire teoretică și practică a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere, a Programei de școlarizare, precum și privind condițiile și obligațiile pentru pregătirea teoretică și practică a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere

(M. Of. nr.  709 din 29 august 2019)

 

– modifică: art. 3;

 

În M. Of. nr. 709 din 29 august 2019 s-a publicat OMT nr.  1182/2019 privind modificarea OMT nr. 733/2013 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea școlilor de conducători auto și a instructorilor auto, a Normelor privind atestarea profesorilor de legislație rutieră și a instructorilor de conducere auto, a Metodologiei de organizare și desfășurare a cursurilor de pregătire teoretică și practică a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere, a Programei de școlarizare, precum și privind condițiile și obligațiile pentru pregătirea teoretică și practică a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere.

Vă prezentăm, în continuare, modificările aduse Normelor privind atestarea profesorilor de legislație rutieră și a instructorilor de conducere auto.

 

Art. 3 din Norme (modificat prin OMT nr. 1182/2019)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 3 prevedea următoarele aspecte:

„(1) Instructorii auto pot fi atestați cel puțin pentru una dintre categoriile A, B, BE, C, CE, D, DE, Tr, Tv sau Tb.

(2) Obținerea atestatului de instructor auto se realizează inițial pentru una sau mai multe din categoriile A, B sau BE, urmând ca după o perioadă de cel puțin 6 luni de activitate efectivă ca instructor auto să se poată obține și atestarea pentru categoriile C, CE, D, DE, Tr, Tv sau Tb.

(3) Activitatea efectivă ca instructor auto prevăzută la alin. (2) constă în școlarizarea unui număr minim de 36 de cursanți care solicită obținerea permisului de conducere în perioada menționată.

(4) Obținerea atestatului de instructor auto pentru cel puțin una din categoriile D sau DE este condiționată de deținerea atestatului de instructor auto pentru cel puțin una din categoriile C sau CE de o perioadă minimă de 2 ani, perioadă în care solicitantul a finalizat pregătirea unui număr minim de 30 cursanți care au solicitat efectuarea pregătirii pentru aceste categorii.”

 

Noua reglementare

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Potrivit noii reglementări, art. 3 se modifică și va avea următorul conținut:

„(1) Instructorii auto pot fi atestați cel puțin pentru una dintre categoriile A, B, BE, C, CE, D, DE, Tr, Tv sau Tb.

(2) Obținerea atestatului de instructor auto se realizează inițial pentru una sau mai multe din categoriile A, B sau BE, urmând ca după o perioadă de cel puțin 6 luni de activitate efectivă ca instructor auto să se poată obține și atestarea pentru categoriile C, CE, D, DE, Tr, Tv sau Tb.

(3) Activitatea efectivă ca instructor auto prevăzută la alin. (2) constă în școlarizarea unui număr minim de 36 de cursanți care solicită obținerea permisului de conducere în perioada menționată.”

OMT nr. 733/2013 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea școlilor de conducători auto și a instructorilor auto – modificări (OMT nr. 1182/2019) was last modified: august 30th, 2019 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.