Recomandări
-
Regulamentul de emitere a certificatelor verzi (Ordinul ANRE nr. 4/2015)
-
Monitoarele Oficiale nr. 134, 135 și 136 din 22 februarie 2016
-
Legea nr. 237/2018 pentru modificarea O.G. nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice – modificări (Legea nr. 13/2019)
Universuljuridic.ro PREMIUM
Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.
Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.
Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!
În data de 5 octombrie 2017, Ministerul Justiției a dat publicității proiectul de Ordin al Ministrului Justiției privind Consiliul Consultativ al Direcției Naționale de Probațiune.
Ministerul Justiției supune acest proiect dezbaterii publice, propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii putând fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiției (str. Apolodor, nr.17, sector 5, București), pe fax, la nr. 0372.041.195 și 0372.271.435 sau la adresele de e-mail [email protected] și [email protected]
Conform art. 1 alin. (1) din respectivul proiect de ordin, se constituie prin respectivul ordin Consiliul Consultativ al Direcției Naționale de Probațiune, denumit în continuare Consiliul Consultativ, format, potrivit legii, din reprezentanți ai Direcției Naționale de Probațiune, ai serviciilor de probațiune și alți specialiști.
Art. 3 prevede că membrii Consiliului Consultativ îndeplinesc următoarele atribuții:
a) identifică, sistematizează, semnalează și transpun în Strategia națională în domeniul probațiunii și în planul de acțiune al acesteia, problemele identificate la nivelul serviciilor de probațiune;
b) monitorizează periodic demersurile de aducere la îndeplinire a Strategiei naționale în domeniul probațiunii;
c) participă la întâlnirile de lucru;
d) formulează puncte de vedere cu privire la aspectele puse în discuție la fiecare dintre întâlnirile de lucru;
e) informează serviciile de probațiune aferente regiunii reprezentate cu privire la derularea întâlnirilor de lucru, prin intermediul reprezentanților serviciilor de probațiune;
f) centralizează și transmit propunerile formulate de către serviciile de probațiune asupra aspectelor discutate în cadrul întâlnirilor de lucru, prin intermediul reprezentanților serviciilor de probațiune.
În art. 6 se dispune faptul că Direcția Națională de Probațiune și cele 42 de servicii de probațiune vor aduce la îndeplinire dispozițiile respectivului ordin.
Proiectul de Ordin este însoțit și de Referatul de aprobare.