OMJ nr. 389/C/2020 privind aprobarea Sistemului de evidenţă a datelor pentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare – publicare

20 feb. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 141

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul publicat în Monitorul Oficial

Original Black Friday pe UJmag.ro!
Sumar
Ordinul Ministrului Justiției (OMJ) nr. 389/C/2020 privind aprobarea Sistemului de evidență a datelor pentru personalul din sistemul administrației penitenciare

(M. Of. nr. 120 din 17 februarie 2020)

Se aprobă  Sistemul de evidență a datelor pentru personalul din sistemul administrației penitenciare.

 

În M. Of. nr. 120 din 17 februarie 2020 a fost publicat OMJ nr. 389/C/2020 privind aprobarea Sistemului de evidență a datelor pentru personalul din sistemul administrației penitenciare.

Astfel, prin respectivul ordin se aprobă Sistemul de evidență a datelor pentru personalul din sistemul administrației penitenciare.

Vă prezentăm, în continuare, cele mai importante dispoziții ale Sistemului de evidență a datelor pentru personalul din sistemul administrației penitenciare.

 

Structura

 

– Cap. I („Dispoziții generale”);

– Cap. II („Evidența nominală”);

– Cap. III („Evidența statistică”);

– Cap. IV („Accesul la dosarul profesional”);

Conferintele Video Universul Juridic

– Cap. V („Întocmirea, actualizarea și gestionarea documentelor și formelor specifice de înregistrare a documentelor de resurse umane”);

– Cap. VI („Dispoziții tranzitorii și finale”);

– Anexa nr. 1;

– Anexa nr. 1^2 („Fișa matricolă”);

– Anexa nr. 1^3;

– Anexa nr. 1^4 („Fișa de evidență a perioadelor care nu se iau în calcul la stabilirea timpului efectiv lucrat în condiții de muncă”);

– Anexa nr. 1^5;

– Anexa nr. 1^6 („Registrul fișelor de evidență”);

– Anexa nr. 1^7 („Registrul dosarelor profesionale”);

– Anexa nr. 1^8 („Registrul evidență decizii mișcare personal”);

– Anexa nr. 1^9 („Situație centralizatoare privind posturile prevăzute, încadrate și vacante la data de”).

 

Prezentare generală

 

Potrivit art. 1 alin. (1), sistemul de evidență a datelor pentru personalul din sistemul administrației penitenciare cuprinde totalitatea metodelor și regulilor privind înregistrarea, păstrarea, prelucrarea și circulația documentelor de evidență și constituie suportul necesar pentru fundamentarea deciziilor din domeniul managementului resurselor umane în Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate acesteia.

De asemenea, acesta include și evidența nominală și evidența statistică a funcționarilor publici cu statut special și a personalului civil din sistemul administrației penitenciare, evidența datelor de personal realizându-se prin structurile de resurse umane existente la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor și unităților subordonate.

Astfel, prin sintagma evidență nominală se desemnează orice informație referitoare la datele personale și profesionale, relevante, referitoare la personalul existent și se asigură prin documentele ce se întocmesc și se actualizează permanent și prin aplicația informatică de evidență a datelor pentru personalul din sistemul administrației penitenciare, în vederea cunoașterii situației socioprofesionale, a datelor personale privind starea și evoluția carierei profesionale a personalului, precum și a celor cu privire la acordarea drepturilor de personal.

Totodată, evidența nominală se realizează prin:

dosarul profesional;

fișa de evidență;

aplicația informatică a resurselor umane.

Dosarul profesional se întocmește în exemplar unic, în termen de 30 de zile de la încadrarea în sistemul administrației penitenciare, pe coperta interioară a dosarului profesional fiind inserată o fotografie color cu dimensiunea 9 x 12 cm în uniformă de oraș, respectiv o fotografie în ținută civilă pentru personalul civil, pe care personalul este obligat să o prezinte structurii resurse umane în termen de 30 de zile de la încadrare, respectiv în termen de 15 zile de la modificarea gradului profesional.

Personalul din sistemul administrației penitenciare are acces la propriul dosar profesional, fără nicio îngrădire, în spațiile structurilor de resurse umane, iar la cerere i se pot elibera copii de pe actele din dosar, cu respectarea prevederilor referitoare la circuitul documentelor clasificate.

OMJ nr. 389/C/2020 privind aprobarea Sistemului de evidență a datelor pentru personalul din sistemul administrației penitenciare – publicare was last modified: februarie 19th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter