OMFP nr. 1799/2020 pentru aprobarea modalităţii de amânare la plată a ratelor şi dobânzilor aferente împrumuturilor acordate de Ministerul Finanţelor Publice – prezentare generală

30 mart. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 633

În M. Of. nr. 252 din data de 26 martie 2020 a fost publicat Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1799 din 24 martie 2020 pentru aprobarea modalității de amânare la plată a ratelor și dobânzilor aferente împrumuturilor acordate de Ministerul Finanțelor Publice din venituri rezultate din privatizare unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale.

În continuare, vom prezenta dispozițiile relevante din conținutul acestui act normativ.

Astfel, art. 1 prevede faptul că „pentru împrumuturile acordate de Ministerul Finanțelor Publice din venituri rezultate din privatizare unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, plata ratelor și dobânzilor aferente se poate amâna pe o perioadă de 3 luni de la data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare”.

Totodată, această facilitate nu este acordată unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale care înregistrează restanțe la plata ratelor și dobânzilor aferente împrumuturilor.

Art. 2 stabilește următoarele aspecte: „(1) Unitățile/Subdiviziunile administrativ-teritoriale care optează pentru amânarea la plată transmit Ministerului Finanțelor Publice o cerere, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1, pe adresa de e-mail [email protected], într-un termen de maximum 3 luni de la data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 29/2020.

(2) Cererea se individualizează după fiecare convenție de împrumut și se transmite cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de data scadenței, pentru care se solicită amânarea la plată a ratelor și dobânzilor aferente împrumutului.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

După primirea cererii Direcția generală de trezorerie și datorie publică din Ministerul Finanțelor Publice întocmește un act adițional la convenția de împrumut.

OMFP nr. 1799/2020 pentru aprobarea modalității de amânare la plată a ratelor și dobânzilor aferente împrumuturilor acordate de Ministerul Finanțelor Publice – prezentare generală was last modified: martie 30th, 2020 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.