OMAI nr. 6/2019 pentru modificarea unor acte normative din domeniul managementului resurselor umane (cu privire la personalul MAI)

29 ian. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1160

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul publicat în Monitorul Oficial

Conferintele Video Universul Juridic

Sumar

Ordinul Ministrului Afacerilor Interne (OMAI) nr.  6/2019 pentru modificarea unor acte normative din domeniul managementului resurselor umane, precum și pentru aplicarea art. 20 alin. (2) din H.G. nr. 1.578/2002 privind condițiile în baza cărora polițistul are dreptul la concedii de odihnă, concedii de studii și învoiri plătite, concedii fără plată, bilete de odihnă, tratament și recuperare

(M. Of. nr. 58 din 23 ianuarie 2019)

Se  aduc unele modificări mai multor acte normative având ca obiect reglementări din sectorul de apărare a țării și securitate națională.

 

 

În M. Of. nr. 58 din 23 ianuarie 2019 a fost publicat OMAI nr. 6/2019 pentru modificarea unor acte normative din domeniul managementului resurselor umane, precum și pentru aplicarea art. 20 alin. (2) din H.G. nr. 1.578/2002 privind condițiile în baza cărora polițistul are dreptul la concedii de odihnă, concedii de studii și învoiri plătite, concedii fără plată, bilete de odihnă, tratament și recuperare.

Astfel, prin respectivul ordin se aduc unele modificări mai multor acte normative având ca obiect reglementări din sectorul de apărare a țării și securitate națională.

Actele normative modificate nu au fost publicate în Monitorul Oficial al României.

 

Astfel, se aduc modificări următoarelor acte normative:

– Normele de încadrare a polițiștilor în condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, aprobate OMAI nr. 489/2005 –  art. 4 alin. (3) se abrogă;

– OMAI nr. 283/2002 privind încadrarea personalului Ministerului Afacerilor Interne în condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții – art. 3 alin. (3) se abrogă;

– Normele metodologice pentru aplicarea H.G. nr. 1.578/2002 privind condițiile în baza cărora polițistul are dreptul la concedii de odihnă, concedii de studii și învoiri plătite, concedii fără plată, bilete de odihnă, tratament și recuperare, aprobate prin OMAI nr. 438/2003 – prevederile referitoare la punerea la dispoziție de la pct. 8.3 lit. c) își încetează aplicabilitatea.

 

Alte dispoziții

 

Potrivit art. IV, cererile de învoire plătită pentru situațiile prevăzute la art. 20 alin. (2) din H.G. nr. 1.578/2002 privind condițiile în baza cărora polițistul are dreptul la concedii de odihnă, concedii de studii și învoiri plătite, concedii fără plată, bilete de odihnă, tratament și recuperare, se soluționează în termen de 24 de ore.

 

OMAI nr. 6/2019 pentru modificarea unor acte normative din domeniul managementului resurselor umane (cu privire la personalul MAI) was last modified: ianuarie 29th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter