OMADR nr. 536/2019 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor și examenelor de laborator în vederea depistării și identificării organismelor dăunătoare și fenomenelor de fitotoxicitate la plante și produse vegetale – prezentare generală

27 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 117

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În M. Of. nr. 941 din 25 noiembrie 2019 a fost publicat Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 536/2019 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor și examenelor de laborator în vederea depistării și identificării organismelor dăunătoare și fenomenelor de fitotoxicitate la plante și produse vegetale.

Astfel, în continuare, vom prezenta cele mai importante dispoziții din conținutul acestui act normativ.

Campania Back to  Law School

Potrivit art. 1 se aprobă tarifele pentru efectuarea analizelor și examenelor de laborator în vederea depistării și identificării organismelor dăunătoare și fenomenelor de fitotoxicitate la plante și produse vegetale”. Este important de menționat faptul că aceste tarife se găsesc în anexele care fac parte integrantă ordinului și nu conțin TVA.

Totodată, din analiza art. 2 reiese că Autoritatea Națională Fitosanitară are ca responsabilitate perceperea tarifelor stabilite în anexe, în timp ce art. 3 menționează expres faptul că „tarifele se achită de către operatorii economici sau persoanele fizice înainte de efectuarea analizelor de laborator”.

În aceeași ordine de idei, persoanele care solicită efectuarea analizelor trebuie să suporte costurile prevăzute în vederea transportului probelor, așa cum reiese din art. 4.

Important de evidențiat este faptul că tarifele se actualizează anual, iar sumele încasate reprezintă venituri proprii ale Autorității Naționale Fitosanitare.

 

OMADR nr. 536/2019 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor și examenelor de laborator în vederea depistării și identificării organismelor dăunătoare și fenomenelor de fitotoxicitate la plante și produse vegetale – prezentare generală was last modified: noiembrie 27th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter