APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

24 oct. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 385

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Oliviu Puie: Parteneriatul public-privat în contextul legislativ actual intern și unional

Oliviu Puie: Parteneriatul public-privat in contextul legislativ actual intern si unional

Oliviu Puie: Parteneriatul public-privat în contextul legislativ actual intern și unional

Volumul intitulat „Parteneriatul public-privat în contextul legislativ actual intern și unional”, analizează, în premieră, în contextul noului cadru normativ instituit de O.U.G. nr. 39/2018 privind parteneriatul public-privat, problematica „la moda”, dar insuficient aplicată până în prezent, a parteneriatului public-privat.

Având în vedere obiectivele și scopul parteneriatelor public-private de a asigura o mai bună eficientizare și punere în valoare a bunurilor proprietate publică și privată a statului și a unităților administrativ-teritoriale, lucrarea analizează într-o manieră sistematică și accesibilă, prin raportare atât la noul cadru normativ în materia parteneriatului public-privat, cât și prin raportare la actele normative speciale care vin să completeze dispozițiile noului cadru normativ în materie, toate etapele care trebuie parcurse pentru implementarea într-un termen cât mai rezonabil posibil de către partenerii publici a proiectelor de parteneriat public-privat și încheierea, după finalizarea procedurii de atribuire prevăzute de lege, a contractelor de parteneriat public-privat.

Totodată, având în vedere succesiunea actelor normative în acest domeniu, impuse, pe de o parte, de necesitatea compatibilizării acestora cu normele unionale, iar pe de altă parte, pentru a se evita suprapunerea cu legislația specifică din materia achizițiilor publice și a concesiunilor, lucrarea reliefează, printr-o analiză comparativă aspectele de noutate aduse de noul cadru normativ intern în materie, precum și modul în care acesta este raportat la normele unionale și la jurisprudența instanțelor unionale.

În considerarea actualității și complexității parteneriatului public-privat, lucrarea se constituie într-un instrument util și eficient de lucru atât pentru autoritățile și instituțiile publice care implementează proiecte de parteneriat public-privat și încheie contracte de parteneriat public-privat, cât și pentru investitorii privați care, după semnarea contractului de parteneriat public-privat, în calitate de parteneri privați, contribuie la o mai bună eficientizare și punere în valoare a bunurilor proprietate publică și privată aparținând statului și unităților administrativ-teritoriale.

Nu în ultimul rând, lucrarea este de un real folos și pentru practicienii dreptului, precum și pentru cadrele didactice universitare și studenți.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Uniunea Juriștilor: Revista Dreptul nr. 10/2018

Uniunea Juristilor: Revista Dreptul nr 10/2018

Uniunea Juristilor: Revista Dreptul nr 10/2018

Uniunea Juriștilor din România editează revista „DREPTUL”, publicație lunară de doctrină și practică judiciară.

Cu o apariție neîntreruptă de peste 130 de ani, revistă „DREPTUL” este în prezent cea mai prestigioasă publicație de drept românească.

În cele peste 160 de pagini ale fiecărei apariții sunt supuse analizei și dezbaterii probleme majore din principalele ramuri ale dreptului, sunt aduse în atenție și comentate noi acte normative.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Universul Juridic: Insolvență și lichidare. Legislatie, modele de acte, adnotări, teste-grilă Octombrie 2018

Lucrarea de față a apărut din necesitatea pe care am resimțit-o personal, în activitatea desfășurată, de a avea la dispoziție toate aceste acte normative, uzuale pentru noi, practicienii în insolvență, grupate într-un singur volum.

Pornind de la ideea că actuala culegere este utilă și practicienilor în insolvență care sunt nou intrați în profesie sau celor care se pregătesc să susțină examenul de admitere la UNPIR, am inclus și un set selectiv de 114 întrebări tip grilă referitoare la Legea nr. 85/2014.

Universul Juridic: Insolventa si lichidare. Legislatie, modele de acte, adnotari, teste-grila Octombrie 2018

Universul Juridic: Insolventa si lichidare. Legislatie, modele de acte, adnotari, teste-grila Octombrie 2018

De asemenea, am completat conținutul lucrării cu Legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură, Statutul profesiei de practician în insolvență și Codul de etică UNPIR republicate, Ordinul președintelui ANAF nr. 2442/2016 privind procedurile de agreare și selecție a practicienilor în insolvență de către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Prezenta culegere aduce profesioniștilor în insolvență și modificările legislative apărute odată cu O.U.G. nr. 88/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul insolvenței și a altor acte normative.
Menținem opinia exprimată cu prilejul edițiilor anterioare, în sensul că și această lucrare se va dovedi de un real interes nu doar pentru practicienii în insolvență, ci și pentru toți ceilalți participanți în procedura de insolvență/lichidare a unei societăți, judecători-sindici, creditori, avocați, consilieri juridici, administratori speciali și alții.

Au fost păstrate modelele de acte întocmite în practică, în activitatea uzuală, de către practicienii în insolvență, cu mențiunea că dezvoltarea fiecărui document în parte depinde de complexitatea și încărcătura fiecărui dosar de insolvență (în opinia mea, fiecare dosar de insolvență fiind unic).

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

 

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: noiembrie 21st, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter