Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer, respinşi de preşedintele Iohannis

21 nov. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 468

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Remanierea guvernamentală este azi pe prima pagină a presei din România.

„Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că remanierea guvernamentală este o soluție slabă și că este în continuare de părere că soluția corectă ar fi fost înlocuirea acestui guvern care a creat foarte multe probleme României. El a enumerat miniștrii revocați și pe cei numiți, însă, în cazul Olguței Vasilescu, nu a fost semnat decretul de numire la Ministerul Transporturilor. Din lista celor numiți lipsește și Ilan Laufer, propus la Ministerul Dezvoltării. Din lista revocărilor lipsesc actualul ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu, și cel al Transporturilor, Lucian Șova. Secretarul general Codrin Ștefănescu consideră «inadmisibil» gestul șefului statului”, scrie News.ro.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Urmare a acestei decizii a președintelui Iohannis, „social-democrații au votat, în ședința de marți a BPN al partidului, ca Lia Olguța Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pentru portofoliul Transporturilor, au declarat surse ale formațiunii pentru Mediafax”.

Presa scrie azi și despre declarațiile fostului ministru Ilan Laufer (propus de PSD ministru la Ministerul Dezvoltării și vicepremier al Guvernului), determinate de refuzul președintelui Iohannis de a-l nominaliza la Ministerul Dezvoltării.

„«Consider că refuzul președintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism. Așa cum se știe, dl Iohannis a avut mai multe ieșiri împotriva evreilor și declarații antisemite, a refuzat numirea unui ambasador, dorind să saboteze relația româno-israeliană. Prin interpuși a acționat, printr-o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Am informații certe că ar trebui să mă aștept la aceelași mod de acțiune, mai exact un dosar penal care se pregătește la comanda președintelui. Domnul Iohannis i-a promis Angelei Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim», a afirmat Ilan Laufer, într-o conferință de presă susținută ieri, la PSD”, scrie Mediafax.

„Acesta (n.n. – Ilan Laufer) a menționat că va face o cerere către comunitatea evreiască din Statele Unite, «pentru a-i retrage decorația acordată președintelui Klaus Iohannis». […] Ilan Laufer a mai spus că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunțând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD”, mai notează Mediafax.

Curtea Constituțională a României a respins ieri, ca neîntemeiată, sesizarea Partidului Național Liberal cu privire la proiectul de lege referitor la protecția datelor cu caracter personal în procesul penal.

„«În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autoritățile competente în scopul prevenirii, descoperirii, cercetării, urmăririi penale și combaterea infracțiunilor sau al executării pedepselor, măsurilor educative și de siguranță, precum și privind libera circulație a acestor date, în ansamblul său, precum și, în special, dispozițiile art. 12 alin. (1)-(5), art. 13, art. 14, art. 15 alin. (1)-(5) și art. 16 din aceasta sunt constituționale în raport cu criticile formulate», precizează judecătorii constituționali”, scrie Adevărul.

„«Operatorii sunt obligați să instituie măsurile organizatorice, tehnice și de procedură pentru a furniza persoanei vizate informațiile necesare potrivit prevederilor art. 13 și art. 16-21 și pentru a asigura transmiterea unui răspuns în legătură cu prelucrările desfășurate în condițiile prevăzute de art. 11 sau în legătură cu notificarea persoanelor vizate în cazul apariției unui incident de securitate», stipulează proiectul. În plus, operatorul are obligația de a informa persoană vizată, în scris, cu privire la modul de soluționare a cererilor formulate în temeiul prezentei legi. Răspunsul se transmite în mod gratuit, în cel mult 60 de zile calendaristice”, mai notează Adevărul.

Un alt subiect tratat de presa de astăzi este și întâlnirea ministrului Tudorel Toader cu Vera Jourova, comisar european pentru justiție.

„Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat aspecte referitoare la prioritățile pentru domeniul justiției în contextul viitoarei Președinții a Consiliului Uniunii Europene și evoluțiile sistemului judiciar din România”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Justiției, scrie Agerpres.

„Tudorel Toader a dat asigurări privind sprijinul autorităților de la București, acordat inițiativelor promovate de Comisia Europeană, în timp ce Vera Jourova a reiterat deschiderea Comisiei spre dialog și sprijin pe toată durata exercitării de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene”, mai arată Ministerul Justiției, conform Agerpres.

„Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au sesizat marți Curtea Constituțională pentru a se pronunța, înainte de promulgare, asupra constituționalității Legii privind declasificarea protocoalelor încheiate de instituții ale statului cu Serviciul Român de Informații (SRI). De asemenea, și senatorii PNL și USR au sesizat CCR privind neconstituționalitatea legii”, mai scrie News.ro.

News.ro prezintă azi și rezultatele unui sondaj al Inscop Research, cu privire la Centenarul Marii Uniri.

Conferintele lunii noiembrie
”

„Un sondaj realizat de Inscop Research, în perioada 12-23 octombrie 2018, a dezvăluit că 12% dintre români nu știu ce sărbătorim anul acesta prin ceea ce se numește «Centenarul României», iar 7% confundă Marea Unire cu Unirea Principatelor Române. Fiind întrebați ce anume sărbătorim anul acesta prin ceea ce se numește «Centenarul României», cumulat, peste 75% dintre cei intervievați au făcut referire, în răspunsul lor, în termeni mai mult sau mai puțin clari, la evenimentul Marii Unirii. Astfel, 34% au menționat că sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, 27% – Marea Unire, 12% – Unirea, 2% – crearea României Mari, 2% – Unirea României. Dintre respondenți, 7% confundă Marea Unire de la 1918 cu Unirea Principatelor Române de la 1859”, arată News.ro.

Seară frumoasă!

Olguța Vasilescu și Ilan Laufer, respinși de președintele Iohannis was last modified: noiembrie 21st, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter