Participarea MAI, prin Jandarmeria Română, la Centrul de Excelenţă NATO pentru Operaţii de Stabilitate (O.G. nr. 36/2015)

2 sept. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 918

Despre

  • M. Of. nr. 653 din 28 august 2015
  • O.G. nr. 36/2015
  • Participarea MAI, prin Jandarmeria Română, la Centrul de Excelenţă NATO pentru Operaţii de Stabilitate

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul normativSumar
O.G. nr. 36/2015
(M. Of. nr. 653 din 28 august 2015)
Art. 1-8

 

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

În M. Of. nr. 653 din 28 august 2015, s-a publicat O.G. nr. 36/2015 privind aprobarea participării Ministerului Afacerilor Interne, prin Jandarmeria Română, la Centrul de Excelență NATO pentru Operații de Stabilitate.

Vă prezentăm, în continuare, prevederile respectivei ordonanțe:

Art. 1 O.G. nr. 36/2015

Potrivit art. 1, se aprobă participarea Ministerului Afacerilor Interne, prin Jandarmeria Română, la Centrul de Excelență NATO pentru Operații de Stabilitate, cu sediul în Vicenza, Republica Italiană, denumit în continuare Centrul de Excelență.

Art. 2 O.G. nr. 36/2015

Art. 2 prevede următoarele:

„(1) Se aprobă plata contribuției financiare anuale la Centrul de Excelență, începând cu anul 2016.

(2) Nivelul contribuției financiare anuale este exprimat în euro și se determină potrivit regulilor și procedurilor interne ale Centrului de Excelență referitoare la modalitatea de stabilire a contribuției.

(3) Echivalentul în lei al contribuției financiare anuale prevăzute la alin. (1) se va calcula pe baza cursului de schimb leu/euro în vigoare la data efectuării plății”.

Art. 3 O.G. nr. 36/2015

Art. 3 are următorul conținut:

„(1) Ministerul Afacerilor Interne trimite în misiune la Centrul de Excelență personal din rândul cadrelor militare ale Jandarmeriei Române.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

(2) Personalul prevăzut la alin. (1) este trimis în misiune la Centrul de Excelență prin ordin al ministrului afacerilor interne, la propunerea inspectorului general al Jandarmeriei Române, pentru o perioadă determinată, potrivit reglementărilor Centrului de Excelență.

(3) Procedurile privind selecția în vederea trimiterii în misiune a personalului Jandarmeriei Române la Centrul de Excelență, gestionarea raporturilor de serviciu, precum și alte aspecte organizatorice se stabilesc prin ordin al ministrului afacerilor interne, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Art. 4 O.G. nr. 36/2015

Art. 4 la primul alineat prevede faptul că pe întreaga perioadă a misiunii, cadrele militare ale Jandarmeriei Române își desfășoară activitatea sub autoritatea directorului Centrului de Excelență, în vederea îndeplinirii intereselor și atingerii obiectivelor Centrului de Excelență.

Potrivit alineatului următor, reprezentantul României în Comitetul Director al Centrului de Excelență este desemnat de ministrul afacerilor interne, la propunerea inspectorului general al Jandarmeriei Române.

Art. 5 O.G. nr. 36/2015

Art. 5 prevede faptul că personalul prevăzut la art. 3 alin. (1) beneficiază de drepturile prevăzute de lege pentru personalul trimis în misiune permanentă în străinătate.

Art. 6 O.G. nr. 36/2015

Art. 6 stabilește faptul că asimilarea funcțiilor pe care sunt încadrate cadrele militare ale Jandarmeriei Române la Centrul de Excelență se face prin raportare la funcțiile militare în structuri de reprezentare națională și în structuri NATO/UE/OSCE/ONU, prevăzute pe grade militare, potrivit dispozițiilor cap. V din anexa nr. V la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice (M. Of. nr. 877 din 28 decembrie 2010; cu modif. și compl. ult.).

Art. 7 O.G. nr. 36/2015

Potrivit art. 7, cheltuielile de participare la Centrul de Excelență, în condițiile prezentei ordonanțe, se finanțează din sume alocate cu această destinație de la bugetul de stat, în limita bugetului aprobat Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Art. 8 O.G. nr. 36/2015

Art. 8 stabilește faptul că Ordinul ministrului afacerilor interne prevăzut la art. 3 alin. (3) se emite în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a respectivei ordonanțe.

 

Participarea MAI, prin Jandarmeria Română, la Centrul de Excelență NATO pentru Operații de Stabilitate (O.G. nr. 36/2015) was last modified: septembrie 1st, 2015 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter