O.G. nr. 22/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare

6 aug. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1515

Despre

  • M. Of. nr. 577 din 31 iulie 2015
  • O.G. nr. 22/2015
  • Reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul normativSumar
O.G. nr. 22/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare
(M. Of. nr. 577 din 31 iulie 2015)
Art. 1-6

În M. Of. nr. 577 din 31 iulie 2015, s-a publicat O.G. nr. 22/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare.

Vă prezentăm, în continuare, prevederile respectivei ordonanțe:

Art. 1 O.G. nr. 22/2015

Art. 1 alin. (1) prevede alocarea de la bugetul de stat, prin bugetul SRI, a sumei de 31.413 mii lei pentru plata investițiilor și modernizărilor, finalizate, aflate în proprietatea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” și achiziționate din fondurile proprii ale regiei, prevăzute în anexa nr. 3a la H.G. nr. S369/2015 privind transmiterea unui imobil aflat în proprietatea publică a statului, din administrarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” în administrarea SRI, care trec, în condițiile legii, în domeniul public al statului, la valoarea de inventar, inclusiv TVA și în administrarea SRI.

Potrivit alineatului următor, sumele prevăzute mai sus majorează valoarea imobilului prevăzut în anexa nr. 1 la H.G. nr. S369/2015.

Art. 2 O.G. nr. 22/2015

Art. 2 prevede la primul alineat faptul că se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul SRI, suma de 306 mii lei, reprezentând contravaloarea bunurilor de natura activelor fixe și a obiectelor de inventar, aflate în proprietatea Regiei Autonome “Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” și achiziționate din fondurile proprii ale Regiei, prevăzute în anexa nr. 3b la H.G. nr. S369/2015, care trec, în condițiile legii, în domeniul privat al statului, la valoarea rămasă de amortizat, inclusiv TVA, și în administrarea SRI.

Potrivit alineatului următor, contravaloarea obiectelor de inventar prevăzute la primul alineat se achită din bugetul SRI, din fondurile alocate de la bugetul de stat cu această destinație, în anul 2015.

Art. 3 O.G. nr. 22/2015

Art. 3 prevede următoarele: „(1) Fondurile alocate de la bugetul de stat prevăzute la art. 1 alin. (1) și art. 2 alin. (1) se achită, în patru rate anuale egale, începând cu anul 2016.

(2) Investițiile și modernizările prevăzute la art. 1 alin. (1), precum și dotările prevăzute la art. 2 se predau pe bază de protocol de predare-primire încheiat între Regia Autonomă «Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat» și SRI, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe.

(3) SRI și Ministerul Finanțelor Publice vor opera în mod corespunzător modificările datelor din inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, aprobat prin H.G. nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările și completările ulterioare”.

Art. 4 O.G. nr. 22/2015

Art. 4 la primul alineat prevede alocarea, de la bugetul de stat, prin bugetul SRI, a sumei de 749 mii lei pentru investițiile și modernizările, finalizate, aflate în proprietatea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” și achiziționate din fondurile proprii ale Regiei, prevăzute în anexa nr. 2 la H.G. nr. S490/2015 privind transmiterea unui imobil din proprietatea privată a statului și din administrarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” în proprietatea publică a statului și în administrarea SRI, cu modificările și completările ulterioare, care trec, în condițiile legii, în domeniul public al statului, la valoarea rămasă de amortizat, inclusiv TVA, și în administrarea SRI.

La următorul alineat stabilește faptul că sumele prevăzute la anterior majorează valoarea imobilului din anexa nr. 1 la H.G. nr. S490/2015, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 5 O.G. nr. 22/2015

Potrivit art. 5, se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul SRI, suma de 36 mii lei, reprezentând contravaloarea bunurilor de natura activelor fixe, aflate în proprietatea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, prevăzute în anexa nr. 3 la H.G. nr. S490/2015, cu modificările și completările ulterioare, care trec, în condițiile legii, în domeniul privat al statului, la valoarea rămasă de amortizat, inclusiv TVA, și în administrarea SRI.

Art. 6 O.G. nr. 22/2015

Art. 6 are următorul conținut: „(1) Fondurile alocate de la bugetul de stat prevăzute art. 4 alin. (1) și art. 5 se achită, în patru rate anuale egale, începând cu anul 2016.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

(2) Investițiile și modernizările prevăzute la art. 4 alin. (1), precum și dotările prevăzute la art. 5 se predau pe bază de protocol de predare-primire încheiat între Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” și SRI, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe.

(3) SRI și Ministerul Finanțelor Publice vor opera în mod corespunzător modificările datelor din inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, aprobat prin H.G. nr. 1.705/2006, cu modificările și completările ulterioare”.

O.G. nr. 22/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare was last modified: august 5th, 2015 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter