Obligații de plată la bugetul de stat – Formularul 100

21 mai 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 592

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ordinul președintelui ANAF nr. 1.203/2018 privind modificarea și completarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor și taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la sursă (*intrare in vigoare: 18 mai 2018; M. Of. nr. 424/18 mai 2018).

 

Conferintele Video Universul Juridic

Acest ordin aduce modificări OPANAF nr. 587/2016 sub următoarele aspecte:

1. Se introduce „Nomenclatorul obligațiilor scutite de la plată, potrivit legii”, care include următoarele creanțe fiscale:

(i) Impozit pe profit scutit, conform Legii nr. 566/2004 a cooperației agricole;

(ii) Impozit pe veniturile microîntreprinderilor scutit, conform Legii nr. 566/2004 a cooperației agricole.

2. Formularul (100) se completează cu o nouă secțiune, corespunzător noului nomenclator: „Secțiunea III. Impozite, taxe și alte obligații scutite de la plată, potrivit legii”. Astfel, formularul (100) se completează și de către contribuabilii care beneficiază de facilitățile fiscale de la pct. 1.

Acești contribuabili au obligația de a declara trimestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului, suma reprezentând facilitatea fiscală.

3. Din „Nomenclatorul obligațiilor de plată la bugetul de stat” se elimină următoarele poziții, reprezentând impozite care se declară cu ajutorul declarației (formularului) 112:

(i) Impozit pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuală;

(ii) Impozit pe veniturile din arendarea bunurilor agricole;

(iii) Impozit pe veniturile realizate de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoană juridică contribuabil potrivit titlului II din Codul fiscal;

(iv) Impozit pe veniturile obținute de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoană juridică contribuabil potrivit Legii nr. 170/2016;

(v) Impozit pe veniturile realizate de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoană juridică contribuabil potrivit titlului III din Codul fiscal.

4. Instrucțiunile de completare a formularului (100) se modifică conform prevederilor acestui ordin.

Obligații de plată la bugetul de stat – Formularul 100 was last modified: mai 29th, 2018 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter