Obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii. Contestație la executare respinsă ca nefondată (NCP, NCPP)

13 apr. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
235 views
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SP) nr. 13/2021

NCPP: art. 275 alin. (2), art. 598 alin. (1) lit. c); NCP: art. 93 alin. (3)

Prin sentința penală nr. 33 din data de 30 octombrie 2020 a Curții de Apel Târgu Mureș, secția penală și pentru cauze cu minori și de familie, contestată de petent, în temeiul art. 598 alin. (1) lit. c) C. proc. pen., a fost respinsă contestația la executarea sentinței penale nr. 14 pronunțată de Curtea de Apel Tg. Mureș la data de 29.06.2019 în dosarul penal nr. x/2018, formulată de Serviciul de Probațiune București prin intermediul judecătorul delegat din cadrul Compartimentului de Executări Penale.

Prin aceeași sentință, s-a constatat ca rămasă fără obiect solicitarea Serviciului de Probațiune de încetare a obligației prevăzută de art. 93 alin. (3) C. pen. impusă inculpatului A., respectiv a obligației de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității.

Potrivit dispozițiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din C. proc. pen., contestația împotriva executării hotărârii penale se poate face când se ivește vreo împiedicare la executare.

În cauză, Înalta Curte constată că solicitarea Serviciului de Probațiune București a rămas fără obiect, dat fiind că termenul de supraveghere a inculpatului A. pentru pedeapsa de 1 an închisoare – pentru care a fost amânată aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani prin sentința contestată, rămasă definitivă la data de 24 iulie 2018 – s-a împlinit la data de 23 iulie 2020, astfel că faza de executare a hotărârii penale s-a încheiat.

Pentru considerentele arătate, urmează a fi respinsă, ca nefondată, contestația formulată de contestatorul A. împotriva sentinței penale nr. 33 din data de 30 octombrie 2020 a Curții de Apel Târgu Mureș, secția penală și pentru cauze cu minori și de familie.

În baza art. 275 alin. (2) C. proc. pen., va obliga contestatorul la plata sumei de 50 RON, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Sursa informației: www.scj.ro.

Obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității. Contestație la executare respinsă ca nefondată (NCP, NCPP) was last modified: aprilie 13th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter