Obiectivele de performanţă individuală. Stabilirea ordinii de prioritate la concediere [Art. 69 alin. (3) C. mun.]

2 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1121
  • Codul muncii: art. 69 alin. (3)

Curtea a concluzionat că procedând astfel cum s-a descris mai sus, pârâta apelantă nu a făcut altceva decât să acorde prioritate criteriilor sociale în detrimentul celor de performanță profesională, contrar dispozițiilor art. 69 alin. (3) C. mun.
Totodată, aceste aspecte relevă caracterul neserios al cauzei desființării locului de muncă al intimatei-reclamante, neseriozitatea decurgând din modul defectuos și contradictoriu în care angajatorul a înțeles să deruleze procedurile de concediere colectivă.

Brînduşa Vartolomei
Avocat, Baroul Bucureşti

Suntem de acord cu opinia Curţii de Apel Bucureşti cu o singură rezervă: aprecierea potrivit căreia „s-ar fi procedat la o selecţie în raport cu performanţele individuale ale salariaţilor, şi nu prin realizarea obiectivelor de performanţă”, ceea ce ar constitui o încălcare a art. 69 alin. (3) C. mun. este atât confuză, cât şi eronată. În realitate, în elucidarea sensului acestor termeni legali se impun a fi avute în vedere şi dispoziţiile art. 41 alin. (1) lit. f) şi art. 242 lit. i) C. mun. [alături de art. 17 alin. (3) lit. d) şi art. 69 alin. (3)]. Dacă se procedează astfel, se înţelege că obiectivele de performanţă nu pot fi decât individuale şi aprecierea realizării lor trebuie să se facă pe baza criteriilor stabilite pentru toţi salariaţii prin regulamentul intern. Dacă, prin ipoteză, nu există obiective de performanţă individuală – total sau parţial – sensul art. 69 alin. (3) C. mun. rămâne acelaşi şi este obligatoriu. Aşadar, în primul rând trebuie realizată o evaluare profesională şi, numai după aceea, în cazul salariaţilor aflaţi pe poziţii de egalitate, se pot aplica criteriile sociale (care, de această dată, sunt prevăzute de lege şi/sau de contractele colective de muncă), iar nu de regulamentul intern.

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Obiectivele de performanță individuală. Stabilirea ordinii de prioritate la concediere [Art. 69 alin. (3) C. mun.] was last modified: februarie 2nd, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.