O parte dintre membrii noștri sunt și contabili, o parte dintre membrii CECCAR sunt și evaluatori, și am vrea ca, împreună, toți să beneficieze de sinergia încheierii unui protocol

23 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 457

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Mircea Fica: Bună seara, suntem la Ziua Națională a Contabilului Român, 12 iulie 2019, stăm de vorbă cu d-na Dana Ababei, președintele ANEVAR – Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România –, care sunt partenerii CECCAR și sunt cumva profesii înfrățite, înrudite. Cum percepeți acest eveniment și cum colaborați day by day cu CECCAR?

Dana Ababei: Bună seara, mă bucur să mă aflu aici. Sunt bucuroasă că suntem invitați alături de CECCAR, să sărbătorim Ziua Contabilului din România. Suntem într-adevăr profesii înrudite. CECCAR împlinește anul acesta 98 de ani; evaluatorii, ca asociație, împlinesc anul acesta 27 de ani. Suntem mai mici și mai tineri decât contabilii, suntem profesii înrudite și ne bucurăm să ne aflăm aici, să învățăm ceva din experiența contabililor.

Mircea Fica: Am înțeles. Ați pomenit, în mesajul dumneavoastră, că ar fi necesară o compatibilizare a cursurilor de pregătire profesională continuă, care sunt obligatorii. Ce pași ar trebui făcuți pentru ca și membrii care sunt, atât în ANEVAR, cât și în CECCAR, să le fie recunoscute acele cursuri de pregătire continuă?

Dana Ababei: Într-adevăr, la nivel de conducere de asociații suntem în discuție pentru încheierea unui protocol de colaborare, pentru a recunoaște activitatea fiecărei asociații. O parte dintre membrii noștri sunt și contabili; o parte dintre membrii CECCAR sunt și evaluatori, și am vrea ca, împreună, toți să beneficieze de sinergia încheierii unui protocol. Și cred că nu numai cei care au dublă profesie – de contabil și evaluator – vor beneficia, ci și cei care sunt numai evaluatori sau numai contabili.

Mircea Fica: În ANEVAR sunt aprox. 4500 de membri. În București câți sunt?

Dana Ababei: Circa 1000 de membri.

Mircea Fica: Și din cei 4500 de membri, cam câți sunt și membri CECCAR?

Dana Ababei: Probabil 800-900.

Mircea Fica: În CECCAR București am înțeles că sunt peste 12.000 de contabili și la nivel național peste 40.000. Aș vrea, prin intermediul portalului nostru, să le adresați, din partea ANEVAR, un mesaj contabililor, la final.

Dana Ababei: Ca și în anii trecuți, ANEVAR este alături de asociațiile profesionale. Ne dorim să colaborăm, suntem mai deschiși ca niciodată spre colaborare. Ce înseamnă colaborare: Înseamnă să organizăm conferințe împreună, pe teme comune; înseamnă să organizăm cursuri destinate celor care nu sunt de profesie, de exemplu inițierea în contabilitate pentru evaluare…

Mircea Fica: Și evaluare pentru contabili.

Dana Ababei: Și evaluare pentru contabili. Noi, la nivel de ANEVAR, avem deja cursuri pentru ne-evaluatori. Avem inițiat un proiect comun cu Institutul Bancar Român, în care se predau cursuri pentru ne-evaluatori; pentru persoanele care lucrează în front-office la nivel de bancă. Să înțeleagă ce este activitatea de evaluare și de ce cerem documente. Nu cerem documente doar pentru că dorim noi să vedem cine este proprietarul. Munca noastră constă și în analiza de documente. Și am inițiat mai multe astfel de cursuri: pentru avocați, pentru judecători, pentru consilieri juridici. Deci suntem deschiși să predăm, pe scurt, ce înseamnă activitatea de evaluare, astfel încât cei care utilizează rapoartele de evaluare să înțeleagă ce este acolo.

Mircea Fica: Vă mulțumim foarte mult și mult succes în continuare!

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Dana Ababei: Mulțumesc.

 

O parte dintre membrii noștri sunt și contabili, o parte dintre membrii CECCAR sunt și evaluatori, și am vrea ca, împreună, toți să beneficieze de sinergia încheierii unui protocol was last modified: iulie 19th, 2019 by Dana Ababei
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter