O nouă conducere la televiziunea şi radioul public

16 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 178

Negocierile pentru formarea noului Guvern au continuat și marți. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că mai sunt negocieri cu PNL și UDMR pe programul de guvernare la capitolele „Finanțe”, „Proiecția bugetului” pe 2022 și „Justiție”.

„Mai avem să închidem Ministerul de Finanțe și proiecția bugetului pe anul viitor și domeniul Justiție, unde lăsăm specialiștii să vină cu propuneri”, a spus Marcel Ciolacu, scrie Agerpres.

„Întrebat dacă i s-a propus de către partenerii de negociere să preia funcția de premier, Ciolacu a răspuns: «Nu. Nu am avut această discuție. (…) Vom vedea ce o să rezulte din negocierile politice, după ce terminăm programul de guvernare o să avem negocierile politice. (…) Momentan, PSD nu a făcut o nominalizare pentru prim-ministru, dar sunt ferm convins că va face acest lucru»”, relatează Agerpres.

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, marți, înainte de negocierile cu PSD și UDMR, că nu s-a discutat despre varianta unui prim-ministru din partea social-democraților.

„Întrebat dacă liberalii ar fi dispuși să accepte un premier de la PSD, fie Marcel Ciolacu, fie Sorin Grindeanu, el a răspuns: «Nu am discutat așa ceva. (…) PNL nu pune astfel de condiții. Noi vorbim de principii. Noi suntem singurul partid care nu pune astfel de condiții. Eu văd că celelalte partide au tot felul de condiții, ceea ce îmi arată mie că, de fapt, nu vor la guvernare, de fiecare dată când vin cu astfel de condiții. Eu am văzut că USR își propune președintele partidului, PSD își propune președintele partidului. Cumva, când este vorba de PNL, toată lumea trebuie să aibă o opinie despre PNL, în forurile statutare ale PNL se va alege», a afirmat Cîțu, la Palatul Parlamentului”, relatează Agerpres.

Cîțu a subliniat că mandatul liberal este acela de a forma un Guvern în jurul PNL.

Campanie Craciun UJmag 2020

„Nu este o idee. Este un mandat pe care îl are, astăzi, echipa de negociere în negocierile cu PSD – o majoritate în jurul PNL. Orice altă modificare trebuie votată în forurile statutare ale PNL. (…) Haideți să ne înțelegem pe programul de guvernare. Nu are niciun sens să mergem mai departe până nu ne înțelegem pe programul de guvernare. Pentru noi este foarte important să avem acest program de guvernare aprobat și, după aceea, putem să mergem mai departe. Nu ajungem la premier, dacă nu avem program de guvernare”, a transmis liderul PNL, mai scrie Agerpres.

Plenul comun al Parlamentului a votat, luni, prin vot secret, cu bile, președinții Consiliilor de Administrație de la Societatea Română de Televiziune și de la Societatea Română de Radiodifuziune (SRR).

„Astfel, la Televiziunea Publică, președinte va fi Dan Turturică, propunerea Guvernului, iar, la Radioul Public, Răzvan Dincă va prelua președinția CA-ului, din partea PSD. Dan Turturică a fost ales președinte al Consiliului de Administrație la Televiziunea Publică cu 249 voturi pentru și 89 voturi contra. În cazul lui Răzvan Dincă, s-au înregistrat 250 de voturi pentru și 94 împotrivă. Votul a fost secret, cu bile”, relatează News.ro.

USR i-a acuzat, luni, în plenul Camerei Deputaților, pe cei de la PNL că blochează dezbaterea proiectului de lege privind introducerea certificatului de vaccinare la locul de muncă.

„Deputatul USR Ionuț Moșteanu a cerut de la tribuna plenului Camerei Deputaților ca, cel târziu marți, să se dea raportul în comisia de sănătate pe proiectul de lege care introduce obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă, el acuzându-l pe Nelu Tătaru că tergiversează adoptarea acestui proiect. (…) Gabriel Andronache, liderul deputaților PNL, i-a răspuns că forul legislativ nu este format doar din grupul PNL, și sunt șase comisii avizatoare pe acest proiect de lege. Deputatul AUR George Simion a intervenit și el: «Îl invit pe domnul Moșteanu să își mai pună pofta în cui», a spus el, arătând că un astfel de proiect, care vizează milioane de români, trebuie să beneficieze de dezbatere amplă în Parlament și a spus că acest certificat «suspendă dreptul la muncă al românilor»”, relatează News.ro.

La microfon a venit și deputatul Andi Gabriel Grosaru, deputat al minorităților, care a ținut să precizeze că este „îngrijorătoare evoluția măsurilor aplicate abuziv”, el precizând că a primit mii de mesaje.

„Este inexplicabil că persoane vaccinate mor. Chiar acum zece minute am primit o veste despre un medic din Suceava care a murit. Persoanele vaccinate sunt cele care transmit virusul, iar cei nevaccinați, sănătoși, trebuie să lupte cu măsurile de segregare pentru a-și salva viața”, a spus deputatul Andi Gabriel Grosaru, mai scrie News.ro.

Seară frumoasă!

O nouă conducere la televiziunea și radioul public was last modified: noiembrie 16th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: