O nouă companie aeriană low-cost în România

5 iun. 2019
Vizualizari: 806

Azi a avut loc o nouă ședință a Curții Constituționale. La jumătatea lunii mai, reprezentanții USR au depus la CCR o contestație referitoare la numirea magistraților Cristian Deliorga și Gheorghe Stan în funcția de judecător constituțional.

Curtea Constituțională a României a respins, miercuri, în unanimitate, sesizările USR cu privire la hotărârile prin care Senatul, respectiv Camera Deputaților i-au numit pe Cristian Deliorga și Gheorghe Stan în funcția de judecător la CCR”, scrie Agerpres.

„Curtea Constituțională a României a amânat, miercuri, pentru 3 iulie, luarea unei decizii asupra sesizării lui Florin Iordache privind un posibil conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema completurilor specializate în judecarea faptelor de corupție. Pronunțarea a mai fost amânată și în ședința din 20 mai”, mai notează Agerpres.

Și discutarea de către CCR a sesizării PNL și USR asupra legii privind aducerea rezervelor de aur în țară a fost amânată.

„Curtea Constituțională a României a amânat, miercuri, discutarea sesizării PNL și USR asupra actului normativ pentru modificarea art. 30 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României”, scrie Agerpres.

Prevederea potrivit căreia mandatul șefului Statului Major al Apărării se poate prelungi de către Președintele României cu până la un an este neconstituțională, au decis, marți, judecătorii Curții Constituționale.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sintagma «cu posibilitatea de prelungire cu până la un an» din cuprinsul art. 39 alin. (5) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale este neconstituțională”, precizează CCR într-un comunicat citat de Agerpres.

„Curtea a reținut că sintagma menționată este lipsită de claritate și încalcă astfel dispozițiile art. 1 alin.(5) din Constituție, întrucât nu prevede condițiile și procedura de urmat pentru prelungirea mandatului șefului Statului Major al Apărării. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului și instanței de judecată care a sesizat Curtea Constituțională”, mai scrie Agerpres.

Presa mai scrie azi că procurorul Nicolae Marin a fost numit de plenul Consiliului Superior al Magistraturii în funcția de procuror-șef adjunct al Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât numirea în funcția de procuror-șef adjunct al Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a domnului Marin Nicolae, procuror în cadrul acestei secții, pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 04.06.2019”, se arată în decizia de marți a CSM, notează Agerpres.

Președintele interimar al PSD, premierul Viorica Dăncilă, a anunțat azi după ședința Biroului Permanent Național că a luat act de demisia trezorierului partidului, Mircea Drăghici.

„Premierul nu a detaliat motivele care au fost invocate de Drăghici pentru demisie. De asemenea, Dăncilă a anunțat că Mihai Fifor este noul purtător de cuvânt al PSD, decizia fiind luată în cadrul ședinței de miercuri”, scrie News.ro

„În plus, președintele interimar al PSD le-a cerut colegilor de partid să propună date la care consideră că ar trebui să aibă loc Congresul formațiunii și să motiveze de ce preferă o anumită dată din calendar”, notează News.ro. 

Vizita Papei în România a fost relatată și de presa maghiară din Ungaria.

„Pentru presa din Ungaria, vizita papei Francisc a fost catalogată ca un eveniment istoric. Nu pentru că papa a vizitat o țară majoritar ortodoxă (o mai făcuse papa Ioan Paul al II-lea, în 1999), ci pentru că a fost primul papă care a venit în Transilvania”, scrie Cotidianul.

„Magyar Hirlap a subliniat că papa Francisc a făcut apel la o reconciliere româno-ungară, spunând că aceste două națiuni ar trebui să îsi croiască împreună viitorul, trecând peste neînțelegerile trecutului. Însă, după cum notează publicația HVG, cea mai mare parte dintre ungurii prezenți la Șumuleu Ciuc nu au interpretat cuvintele papei ca pe un apel la schimbarea atitudinii lor. Magyar Hirlap arată că nici românii prezenți la Șumuleu Ciuc nu au înțeles mesajul papei, relatând despre sosirea unui grup de români «împopoțonați cu steagul României»”, scrie Cotidianul.

„Foarte puține publicații din Ungaria au relatat despre modul în care papa Francis a cerut iertare comunității rome, în numele Bisericii Catolice, la Blaj. Comentariile de pe forumurile acestor publicații au fost pline de invective la adresa romilor și a papei”, mai scrie Cotidianul.

În încheierea Revistei, semnalăm faptul că o nouă companie aeriană intră din această lună în România cu trei rute similare celor efectuate de Tarom, dar la prețuri mult mai mici, decât cele pe care le percepea compania românească.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Eurowings, compania low-cost a operatorului aerian german Lufthansa, extinde rutele asigurate din Timișoara spre Stuttgart, începând cu această săptămână, scoțând operatorul național Tarom de pe această linie. Zborurile sunt programate de trei ori pe săptămână în zilele de luni, miercuri și vineri”, scrie Adevărul.

Seară frumoasă!

O nouă companie aeriană low-cost în România was last modified: iunie 5th, 2019 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: