O carte ce se recomandă ca un omagiu și ca o mărturie afectivă, în același timp, consacrată unei personalități marcante a Dreptului românesc, prof. univ. dr. Ioan Leș

30 aug. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 378

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 

Conferintele Video Universul Juridic

Iulian Boldea: Distinși invitați, participanți la aceste evenimente, numele meu este Iulian Boldea, sunt profesor univ. la Universitatea Petru Maior din Tg. Mureș, pro-rector al acestei universități.

Aș vrea, de la bun început, să spun că îmi face o deosebită plăcere să salut, în numele conducerii Universității Petru Maior, în numele senatului Universității Petru Maior, pe toți participanții la aceste două evenimente deosebit de importante, care debutează astăzi. E vorba de Conferința internațională Procesul civil și executarea silită – Actualități și perspective, care se va desfășura începând de astăzi până în 26 august, și lansarea volumului „Liber Amicorum – Ioan Leș. Contribuții la studiul dreptului privat”, carte apărută la Editura Universul Juridic în acest an.

Manifestare științifică de prestigiu, aflată, iată, la a 14-a ediție, conferința internațională „Procesul civil și executarea silită. Actualități și perspective”, este organizată de Universitatea Petru Maior din Tg. Mureș, prin Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative și Centrul de Cercetare pentru Drept și Științe Umaniste și de Camera Executorilor Judecătorești Tîrgu Mureș.

Este o manifestare științifică ce se integrează, prin paleta de teme, de subiecte abordate, în preocupările constante ale instituțiilor organizatoare de a favoriza derularea unor manifestări care să pună în discuție teme de strictă actualitate ale societății contemporane.

O astfel de conferință internațională, care își începe lucrările astăzi, este, de asemenea, și mărturia unei dimensiuni, să spunem, interdisciplinare sau multidisciplinare, în măsura în care sunt invitați să participe la această conferință executori judecătorești, judecători, avocați, notari publici, consilieri juridici, cadre didactice universitare, cercetători de la instituții academice din România, din Republica Moldova și din alte țări.

În același timp, această manifestare este punctată și va debuta prin lansarea unei cărți importante – „Liber Amicorum – Ioan Leș. Contribuții la studiul dreptului privat”, o carte ce se recomandă ca un omagiu și ca o mărturie afectivă, în același timp, consacrată unei personalități marcante a Dreptului românesc, prof. univ. dr. Ioan Leș, care este Doctor honoris causa al Universității „Petru Maior”. Cele trei secțiuni ale cărții – Festivități de acordare a titlului de Doctor honoris causa (e vorba de festivitățile organizate la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia și la Universitatea Petru Maior din Tîrgu Mureș); a doua secțiune, Laudatio, cuprinzând texte semnate de Ioan Chelaru, Ovidiu Predescu, Augustin Lazăr; Jacques Isnard, Teodor Bodoașcă, Florea Măgureanu; și cea de-a treia secțiune, Comunicări științifice, care cuprinde peste 40 de texte, studii de un real interes, din domeniul dreptului privat.

Cu o astfel de structură, cartea îmbină dimensiunea teoretică și latura practică în acest univers complex și complet al dreptului, constituindu-se, în același timp, și ca un elogiu adus activității științifice remarcabile a dlui prof. univ. dr. Ioan Leș.

În încheiere nu-mi rămâne decât să îl felicit pe dl conf. univ. dr. Eugen Hurubă pentru organizarea acestor evenimente de excepție și să urez succes deplin la conferință tuturor participanților. Vă mulțumesc.

O carte ce se recomandă ca un omagiu și ca o mărturie afectivă, în același timp, consacrată unei personalități marcante a Dreptului românesc, prof. univ. dr. Ioan Leș was last modified: august 30th, 2017 by Iulian Boldea
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter