Nu cred că există organizație profesională, nicăieri în lume, unde să meargă lucrurile strună, dar pot să afirm un lucru: Organizația noastră are un număr mai mic de membri față de celelalte corpuri profesionale din domeniul liberal

29 sept. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1281

NICOLAE CÎRSTEA: Suntem împreună cu dl. Alexandru Frumosu, secretar general UNPIR. Ne bucurăm să vă cunoaștem, d-le Frumosu, știm că sunteți în spatele multor lucruri care se întâmplă în această organizație profesională.

ALEXANDRU FRUMOSU: Vă mulțumesc foarte mult. Într-adevăr, în primul rând pot să spun că sunt printre cei mai vechi. Am venit la uniune, în cadrul secretariatului general am fost angajat în anul 2000, deci la un an după înființarea asociației, care a premers uniunea. S-au  produs foarte multe schimbări între timp. De la prima perioadă, care a fost una de acumulări cantitative, sigur că, de ceva ani buni, am trecut la acumulări calitative. Încercăm să ne adaptăm permanent situației economice.

Pe lângă activitatea noastră executivă, deci de transpunere în practică a celor hotărâte sau decise de consiliul național de conducere, ne ocupăm și de relația cu filialele, deci, așa cum spuneam mai devreme, suntem o interfață.

NICOLAE CÎRSTEA: Cât de greu este, în munca dumneavoastră, să pui în practică, la nivel de uniune profesională, o serie de decizii? Pot exista, iată, și tardivități în punerea în aplicare, opoziții ale colegilor din filiale sau lucrurile merg strună, ca să zic așa?

ALEXANDRU FRUMOSU: Nu cred că există organizație profesională, nicăieri în lume, unde să meargă lucrurile strună, dar pot să afirm un lucru: Organizația noastră are un număr mai mic de membri față de celelalte corpuri profesionale din domeniul liberal. Și în această situație, fiind mai puțini, suntem mai predispuși să ne organizăm ca o familie. Deci relațiile între conducerea uniunii și membrii de rând eu zic că sunt bune. Sigur că există divergențe, există interese personale, există interese de grup, dar eu nu cred că în cadrul organizației noastre acestea afectează armonia per ansamblu.

NICOLAE CÎRSTEA: În calitate de invitat am observat, la congres, o serie de decizii și o anumită structură, practic, a consiliului de conducere. Avem, iată, o împărțire a responsabilităților între membrii consiliului de conducere pe anumite comisii – juridică, de comunicare, organizatorică. Având în vedere tocmai ce spuneați mai devreme, că sunteți unul dintre cei mai vechi oameni din această organizație, cum vedeți această nouă optică care s-a implementat la nivelul UNPIR?

ALEXANDRU FRUMOSU: Mie mi se pare un sistem mult mai elastic și cu răspuns rapid, ca să spun așa, la problemele care se ivesc. Pentru că, odată restrângând aria de activitate a unui grup de oameni, eficiența acestuia crește. Și atunci, o comisie care se ocupă de un anumit gen de probleme reacționează mult mai rapid și mai bine, sunt mult mai în temă, se specializează, ca să spun așa, pe domeniul respectiv, și atunci sigur că există o viteză mai mare de lucru și pentru noi. Deci noi acum, în loc să supunem atenției unui întreg consiliu național o anumită problemă, în funcție de specificul ei, o supunem atenției numai unei comisii. Și după cum bine știm, cu cât grupul de oameni este mai mic, se lucrează mult mai eficient.

Deci eu zic că este un pas deosebit, a fost o inițiativă foarte bună a conducerii și se simt rezultatele.

NICOLAE CÎRSTEA: Care ar fi lucrurile de îmbunătățit care se văd de la nivelul secretariatului general în interiorul profesiei de practician în insolvență?

ALEXANDRU FRUMOSU: Asta este o întrebare extraordinar de dificilă. Din păcate, această profesie fiind extraordinar de complexă și care trebuie să țină cont de zeci și zeci de reglementări legislative, este mult mai expusă decât alte profesii. Așa cum la acest congres s-au discutat acele probleme legate de mediu, de care alte profesii libere nu se lovesc, și probleme extraordinar de complexe – moșteniri lăsate, depozite de chimicale, de toxice de toate felurile, costuri de igienizare enorme, bani de care, sigur, nici măcar statul român la ora actuală nu dispune… Ei, și toate acestea duc la faptul că trebuie să spun că întrebarea dumneavoastră e aproape imposibil de răspuns la ea.

NICOLAE CÎRSTEA: Vă mulțumesc d-le Frumosu și sper să avem ocazia, de acum înainte, să putem discuta și aprofunda anumite chestiuni care sunt în responsabilitatea secretariatului general pe care îl coordonați.

ALEXANDRU FRUMOSU: Vă mulțumesc foarte mult și totodată vreau să vă felicit pentru organizare. A fost o organizare deosebită, nu cred că vreunul din delegații la congres a avut ceva de obiectat, atât privind cazarea, cât și organizarea meselor, sală, tot – și sperăm să colaborăm în continuare în aceleași condiții deosebite.

NICOLAE CÎRSTEA: Vă mulțumesc pentru încredere.

Nu cred că există organizație profesională, nicăieri în lume, unde să meargă lucrurile strună, dar pot să afirm un lucru: Organizația noastră are un număr mai mic de membri față de celelalte corpuri profesionale din domeniul liberal was last modified: octombrie 25th, 2017 by Alexandru Frumosu

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter