Noul Statut al Casei de Asigurări a Notarilor Publici

26 nov. 2014
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1549

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 845 din data de 20 noiembrie 2014 a fost publicată Hotărârea Congresului notarilor publici din România nr. 11/2014 pentru aprobarea Statutului Casei de Asigurări a Notarilor Publici din România.

Conform prevederilor hotărârii, Statutul va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2015, moment în care hotărârea care aprobă actualul statut va fi abrogată.

Conform statutului,  Casa de Asigurări a Notarilor Publici, denumită în continuare Casa de Asigurări, are personalitate juridică, organe de conducere și patrimoniu proprii, desfășurându-și activitatea prin autofinanțare din primele de asigurare, taxele de înscriere, donații, legate și din alte surse legale.

Sediul Casei de Asigurări este în municipiul București.

Scopul este asigurarea de răspundere civilă a notarului public în exercițiu pentru prejudiciile cauzate prin fapte și acte notariale, cu excepția prejudiciilor cauzate prin fapte săvârșite cu intenție.

Valoarea primelor de asigurare anuale subscrise reprezintă opțiunea fiecărui notar public și este cuprinsă între 1.000 și 6.000 lei, pentru primul eveniment asigurat/an. Dacă, în același an, se produc și alte evenimente, afară de cel menționat, se va achita o franciză obligatorie în valoare de 10% din fiecare daună lichidabilă.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

Primele de asigurare se vor depune în contul Casei de Asigurări sau la casieria acesteia integral, până cel târziu la data de 15 aprilie a anului în curs.

Contractul de asigurare constituie titlu executoriu pentru suma cuvenită cu titlu de primă de asigurare și penalitățile aferente.

Notarii publici membri ai Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, sunt, potrivit legii, asigurați obligatoriu la sistemul propriu de pensii și alte drepturi de asigurări sociale.

Organele de conducere ale Casei de Asigurări sunt:
 Congresul notarilor publici care adoptă Statutul Casei de Asigurări, completările și modificările ce i se aduc;
 Consiliul de administrație format din 5 membri, inclusiv președintele;
 Președintele.

Noul Statut al Casei de Asigurări a Notarilor Publici was last modified: decembrie 11th, 2014 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter