Introducerea educației juridice în școli este prevăzută de Noua Strategie Anticorupție 2016-2020

12 aug. 2016
1 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 5 (1 votes, average: 1,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1592

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Asociația Voci pentru Democrație și Justiție – VeDemJust – salută includerea printre acțiunile prevăzute de noua SNA a introducerii educației juridice în curriculumul școlar

În ședința de Guvern din data de 10 august 2016 a fost adoptată Strategia Națională Anticorupție 2016-2020. La obiectivul 3.2 cuprins în Anexa 1, măsura 5, se prevede următoarea acțiune: „Introducerea unor noțiuni elementare de drept, etică și educație civică în programa școlară a disciplinelor ce vizează dezvoltarea și diversificarea competențelor sociale și civice”, acțiunea urmând a fi pusă în aplicare de Ministerul Educației și universități în anul 2019.

În Anexa 2 se arată că vor fi formate cadre didactice pentru predarea elementelor de drept, etică și educație civică și că la furnizarea de cursuri de educație juridică vor colabora practicieni ai dreptului (judecători, procurori, juriști, avocați, notari publici, reprezentanți ai serviciului de probațiune, grefieri etc.).

Membrii Asociației VeDemJust își exprimă disponibilitatea de a contribui la redactarea planului de integritate pentru punerea în aplicare a Strategiei cu privire la acțiunile vizând educația juridică.

Asociația VeDemJust reamintește că în ultimul an, prin intermediul său, au fost instruiți peste 5000 de elevi din 22 de județe și municipiul București și au fost formați pentru a preda în mod nonformal educația juridică la școli și licee peste 700 de magistrați, avocați, mediatori și studenți la drept. De asemenea, asociația susține site-ul www.educatiejuridica.ro pe care sunt publicate resurse necesare elevilor, a paginii facebook www.facebook.ro/eduiuris și a grupului Educație juridică – grup discuții de pe Facebook.


Asociația Voci pentru Democrație și Justiție – VeDem Just este o asociație care a luat naștere la 10 decembrie 2015. Scopul asociației este promovarea libertății, întărirea democrației, susținerea statului de drept, buna guvernare, promovarea și apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Membrii asociației și-au propus să realizeze acțiuni civice, juridice, educative, culturale și sociale, adoptând poziții și reacții publice și desfășurând proiecte și programe specifice.

Sursa informației

👍Vezi și: Jud. Cristi Danileț a predat o lecție de educație juridică elevilor din Vatra-Dornei – înregistrarea video

Introducerea educației juridice în școli este prevăzută de Noua Strategie Anticorupție 2016-2020 was last modified: august 11th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter