Notarii publici din Camera București au plantat 1500 de copaci

10 apr. 2023
Vizualizari: 252

În continuarea angajamentului său față de protejarea mediului înconjurător, Camera Notarilor Publici București și Fundația Notar 2006 au organizat, în data de 8 aprilie 2023, cu sprijinul Ocolului Silvic Brănești, a patra ediție a acțiunii de plantare de copaci în Pădurea Cernica, județul Ilfov.

Inițiativa face parte din campania mai amplă promovată de Camera București pentru îmbunătățirea calității mediului și a vieții comunității. Campania eco friendly cuprinde, pe lângă acțiunile anuale de plantare, și demersurile de colectare și valorificare selectivă a deșeurilor de hârtie rezultate din activitatea Camerei și a birourilor notariale. În anul ce a trecut, contravaloarea a peste 47 de tone de deșeuri hârtie predate spre valorificare către societăți specializate a fost folosită tot pentru acțiuni de împădurire.

În contextul actual al crizei climatice, notarii publici au înțeles că este important să se implice activ și să promoveze un stil de viață sustenabil contribuind, an de an, împreună cu familiile lor, la crearea unui viitor mai bun și mai verde.

„Prin păstrarea acestei tradiții ne arătăm angajamentul nostru ferm de a contribui la protejarea planetei. Ne alăturăm astfel altor voluntari din societatea civilă ce împărtășesc aceleași valori și susțin cauze similare. Împreună, putem construi un viitor sustenabil în care resursele naturale să fie protejate și gestionate responsabil. Fiecare copac plantat, fiecare loc verde curățat, fiecare resursă naturală salvată, reprezintă o contribuție importantă pentru un mediu sănătos și durabil” a declarat președinta Camerei Notarilor Publici București, doamna Laura Badiu.

 

***

Camera Notarilor Publici București (CNPB) este organizația profesională, cu personalitate juridică, constituită în anul 1995, ce reunește toți notarii publici din circumscripția Curții de Apel București, respectiv Municipiul București și județele Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Teleorman, având în prezent un număr de aproximativ 700 de notari în funcție. Camera București este organizată și funcționează în baza Legii notarilor publici și a activității notariale nr. 36/1995. Din anul 2007, Camera Notarilor Publici București este înfrățită cu Consiliul Regional al Notarilor Curții de Apel Poitiers, Franța și din anul 2019 a încheiat un parteneriat cu Camera Notarilor din Hamburg, Germania.

 

Notarii publici din Camera București au plantat 1500 de copaci was last modified: aprilie 10th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: