Normele metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calităţii de asigurat – completare (Ordin nr. 442 2020)

10 apr. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 292

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificat

Monitor Dosare
Actul modificatorSumar
Normele metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calității de asigurat, aprobate prin Ordinul președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 1.549/2018

 

(M. Of. nr. 1.036 din 6 decembrie 2018)

 

Ordinul nr. 442/2020 privind completarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calității de asigurat

(M. Of. nr. 300 din 9 aprilie 2020)

 

– introduce: art. 121.

 

În M. Of. nr. 300 din 9 aprilie 2020 a fost publicat Ordinul președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 442/2020 privind completarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calității de asigurat, aprobate prin Ordinul președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 1.549/2018.

Astfel, respectivul act normativ aduce unele completări Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calității de asigurat, pe care le vom prezenta în continuare.

 

Art. 121 din Norme (introdus prin Ordinul nr. 442/2020 )

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, după art. 12 se introduce un nou articol, art. 121, cu următorul cuprins:

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„(1) Adeverința de salariat eliberată de angajator, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice, se poate solicita de către persoanele asigurate și se poate transmite de către angajatori către acestea și prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

(2) Persoanele asigurate pot solicita adeverințele prevăzute la art. 7 alin. (1) lit. c), d) și e) și prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

(3) Adeverințele prevăzute la art. 7 alin. (1) lit. c), d) și e) se pot transmite către persoanele beneficiare și prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

(4) Documentele necesare eliberării adeverinței de asigurat prevăzute la art. 8 alin. (2), precum și documentele necesare stabilirii calității de asigurat, prevăzute la art. 11 alin. (1), se pot transmite către casele de asigurări de sănătate și prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

(5) Casele de asigurări de sănătate au obligația de a îndeplini orice demers, potrivit domeniului lor de competență, astfel încât să nu fie împiedicat procesul de eliberare a adeverințelor de asigurat sau de acordare a calității de asigurat în cazul persoanelor care au solicitat adeverințele potrivit alin. (2), precum și în cazul celor care depun documentele necesare stabilirii calității de asigurat potrivit alin. (4).”

 

Normele metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calității de asigurat – completare (Ordin nr. 442 2020) was last modified: aprilie 10th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter