Normele metodologice de organizare și funcționare a Registrului național de franciză

7 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 169

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul publicat în Monitor

Campania Back to  Law School

Sumar

Normele metodologice de organizare și funcționare a Registrului național de franciză

(M. Of. nr. 892 din 05 noiembrie 2019)

 

S-au publicat Normele metodologice de organizare și funcționare a Registrului național de franciză .

 

În M. Of. nr. 892 din 05 noiembrie 2019 s-au publicat Normele metodologice de organizare și funcționare a Registrului național de franciză.

Vă prezentăm, în continuare, cele mai importante dispoziții ale Normelor metodologice de organizare și funcționare a Registrului național de franciză.

 

Structură

 

Cap. I („Dispoziții generale”);

Cap. II („Organizarea Registrului național de franciză”);

Secț. 1 („Constituirea registrului”);

Secț. a 2-a („Utilizarea registrului”);

Cap. III („Funcționarea Registrului național de franciză”);

Secț. 1 („Reguli generale privind înscrierea”);

Secț. a 2-a („Reguli generale privind modificarea și radierea”);

Secț. a 3-a („Reguli privind protecția informațiilor înscrise”).

 

Prezentare generală

 

În primul rând, se remarcă faptul că respectivele norme au ca obiect stabilirea procedurilor pe care le implică organizarea și funcționarea Registrului național de franciză, RNF.

Astfel, RNF este înființat și gestionat în baza art. III din Legea nr. 179/2019 pentru modificarea și completarea O.G.  nr. 52/1997 privind regimul juridic al francizei, precum și pentru modificarea art. 7 pct. 15 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal de către Asociația Română de Franciză. Acesta este  constituit în format electronic/online, în cadrul Asociației Române de Franciză, fiind alcătuit pe următoarele sectoarele: înscriere, modificare/completare și radiere.

Utilizarea RNF este asigurată de către Asociația Română de Franciză cu respectarea principiului nevoii de a cunoaște, actualizarea urmând a se face periodic de către aceeași asociație. Înscrierea francizorilor, respectiv a master francizaților în RNF se realizează, după caz, la notificarea persoanelor fizice și/sau juridice supuse obligației de înscriere. Înscrierea se va face electronic, iar atribuirea numărului curent pentru fiecare operațiune se face consecutiv, pe parcursul unui an calendaristic, începând cu 001. Francizorul înscris în RNF va face public numărul de înregistrare în RNF.

Astfel, în procesele de înscriere și modificare date în RNF, precum și de radiere a datelor din RNF, Asociația Română de Franciză protejează interesele de securitate și comerciale ale francizorului, precum și confidențialitatea informațiilor furnizate.

Normele metodologice de organizare și funcționare a Registrului național de franciză was last modified: noiembrie 7th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter