Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică – modificări (H.G. nr. 194/2018)

16 apr. 2018
Vizualizari: 668

Actul modificat

Actul modificatorSumar
Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin H.G. nr. 1.470/2007
(M. Of. nr. 870 din 19 decembrie 2007; cu modif. ult.)
H.G. nr. 194/2018
(M. Of. nr. 321 din 12 aprilie 2018)

– modifică: pct. 4.1.a), b) 1^3 subpct. 8, pct. 4.1.a), b)3 subpct. 9.

În M. Of. nr. 321 din 12 aprilie 2018, s-a publicat H.G. nr. 194/2018 pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin H.G. nr. 1.470/2007.

H.G. nr. 194/2018 aduce modificări Normelor metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică (M. Of. nr. 870 din 19 decembrie 2007; cu modif. ult.).

Vă prezentăm, în continuare, modificările aduse respectivului act normativ:

 

Pct. 4.1.a), b) 1^3 subpct. 8 din Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică (modificate prin H.G. nr. 190/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, pct. 4.1.a), b) 1^3 subpct. 8 prevedea:

„8. În ziua licitației, dealerii primari prezintă oferta în cont propriu și în contul clienților lor, deținători legali de titluri de stat din seriile anunțate pentru răscumpărare anticipată/ preschimbare”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, pct. 4.1.a), b) 1^3 subpct. 8 se modifică, și va avea următorul cuprins:

„8. În ziua licitației, dealerii primari prezintă oferta în cont propriu și/sau în contul clienților lor”.

 

Pct. 4.1.a), b)3 subpct. 9 din Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică (modificate prin H.G. nr. 190/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, pct. 4.1.a), b)3 subpct. 9 prevedea:

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

„9. Pentru împrumuturile prevăzute la paragraful 8, pe baza aprobării legii de ratificare și publicării sale în Monitorul Oficial al României, Partea I, Ministerul Finanțelor Publice încheie acord(uri) subsidiar(e) cu OPC, prin care părțile convin asupra obligațiilor și drepturilor acestora în contextul dat, cu excepția obligațiilor legate de efectuarea tragerilor și asigurării serviciului datoriei publice, care se realizează de către Ministerul Finanțelor Publice, prin direcțiile de specialitate, în conformitate cu prevederile documentelor juridice care guvernează împrumutul. În Acordul subsidiar (AS) vor fi prevăzute elemente, fără a se limita la acestea, precum: alocarea sumelor în cadrul proiectului și finanțarea obiectivelor acestuia, legătura funcțională în cadrul compartimentelor (dacă este cazul), raportări etc. Clauzele AS pot fi adaptate în funcție de prevederile documentului juridic care guvernează derularea împrumutului și în care sunt prevăzute drepturile și obligațiile părților legate de implementarea fizică și financiară a proiectului”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, pct. 4.1.a), b)3 subpct. 9 se modifică, și va avea următorul cuprins:

„9. Pentru împrumuturile prevăzute la paragraful 8, pe baza aprobării actului normativ cu forță juridică de lege de ratificare/aprobare și publicării sale în Monitorul Oficial al României, Partea I, Ministerul Finanțelor Publice încheie acorduri subsidiare, denumite în continuare AS, cu ordonatorii principali de credite, prin care părțile convin asupra obligațiilor și drepturilor acestora în contextul dat, cu excepția obligațiilor legate de efectuarea tragerilor și asigurării serviciului datoriei publice, care se realizează de către Ministerul Finanțelor Publice, prin direcțiile de specialitate, în conformitate cu prevederile documentelor juridice care guvernează împrumutul. În AS vor fi prevăzute elemente, fără a se limita la acestea, precum: alocarea sumelor în cadrul proiectului și finanțarea obiectivelor acestuia, legătura funcțională în cadrul compartimentelor, dacă este cazul, raportări etc. Clauzele AS pot fi adaptate în funcție de prevederile documentului juridic care guvernează derularea împrumutului și în care sunt prevăzute drepturile și obligațiile părților legate de implementarea fizică și financiară a proiectului. Semnarea AS se va face de către reprezentanții instituțiilor, autorizați în acest sens, în cel mult 90 de zile de la data publicării actului normativ cu forță juridică de lege de ratificare/aprobare a împrumutului în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică – modificări (H.G. nr. 194/2018) was last modified: aprilie 16th, 2018 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.