Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope – modificări (H.G. nr. 806/2021)

3 aug. 2021
Vizualizari: 710

Actul modificat

Actul modificatorSumar
Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope

 

(M. Of. nr. 18 din 11 ianuarie 2007; cu modif. ult.)

 

 

H.G. nr. 806/2021 pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope, aprobate prin H.G. nr. 1.915/2006

(M. Of. nr. 750 din 2 august 2021)

 

 

 

– modifică: art. 28, art. 34, art. 53 alin. (1).

 

În M. Of. nr. 750 din 2 august 2021 s-a publicat H.G. nr. 806/2021 pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope, aprobate prin H.G. nr. 1.915/2006.

Vă prezentăm, în continuare, modificările aduse respectivului ordin.

 

Art. 28

Vechea reglementare

„Art. 28

(1) Farmaciile, cabinetele și clinicile medicale veterinare care utilizează substanțe și preparate stupefiante și psihotrope se autorizează de Agenția Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, conform prevederilor legale în vigoare.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

(2) Farmaciile, cabinetele și clinicile medicale veterinare care desfășoară activități cu substanțe și preparate stupefiante și psihotrope în baza autorizației de funcționare trebuie să asigure evidența și condițiile de protecție fizică a acestor substanțe și preparate.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 28 se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 28

Unitățile de asistență medical-veterinară care utilizează substanțe și preparate stupefiante și psihotrope se supun controlului oficial, conform prevederilor art. 14 alin. (1) lit. a) din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art. 7 alin. (13) din Legea nr. 339/2005, cu modificările și completările ulterioare.

 

 

Art. 34

Vechea reglementare

„Art. 34

(1) Modelul formularului de prescripție medicală veterinară cu timbru sec, ca imprimat cu regim special pentru eliberarea substanțelor și produselor stupefiante și psihotrope de către farmaciile veterinare, se stabilește conform art. 64.

(2) Colegiul Medicilor Veterinari din România organizează tipărirea, distribuirea, înserierea și numerotarea formularelor de prescripție medicală cu timbru sec pentru eliberarea substanțelor și produselor stupefiante și psihotrope de către farmaciile veterinare.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 34 se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 34

Colegiul Medicilor Veterinari organizează tipărirea, distribuirea, înserierea și numerotarea formularelor de prescripție medicală veterinară prevăzute la art. 64.

 

 

Art. 53 alin. (1)

Vechea reglementare

„Art. 53

(1) Comisia pentru distrugerea plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope este constituită din câte un reprezentant al Ministerului Sănătății Publice sau desemnat de acesta la nivel local, al societății comerciale ce efectuează distrugerea și al formațiunii teritoriale a poliției antidrog.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 53 alin. (1) se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 53

(1) Comisia pentru distrugerea plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope utilizate în medicina umană sau în medicina veterinară are următoarea componență:

a) un reprezentant al Ministerului Sănătății sau un reprezentant desemnat de acesta din cadrul direcției de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, pentru distrugerea plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope utilizate în medicina umană, sau, după caz, un reprezentant al direcției sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor județene, respectiv a municipiului București, pentru distrugerea plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope utilizate în medicina veterinară;

b) un reprezentant al societății care efectuează distrugerea;

c) un reprezentant al formațiunii teritoriale de combatere a traficului și consumului ilicit de droguri.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope – modificări (H.G. nr. 806/2021) was last modified: august 3rd, 2021 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.