Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician – aprobare (H.G. nr. 58/2019)

22 feb. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 202

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul publicat în Monitorul Oficial

Biblioteca Universul Juridic Sintact
Sumar
H.G. nr. 58/2019 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Dieteticienilor din România

(M. Of. nr. 120 din 15 februarie 2019)

Se aprobă Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Dieteticienilor din România

 

În M. Of. nr. 120 din 15 februarie 2019 a fost publicată H.G. nr. 58/2019 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Dieteticienilor din România.

Astfel, prin respectiva hotărâre se aprobă Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Dieteticienilor din România.

 

Vă prezentăm, în continuare, cele mai importante dispoziții ale Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Dieteticienilor din România.

 

Prezentare generală

 

Potrivit art. 1, Colegiul Dieteticienilor din România reprezintă organismul care avizează formările profesionale în nutriție și dietetică, realizate de entități furnizoare de formare profesională de profil, conform Procedurii specific emise de respectivul colegiu.

Astfel, în vederea exercitării controlului profesiei, Colegiul Dieteticienilor are dreptul de a verifica, fie din oficiu, fie pe baza sesizărilor beneficiarilor de servicii sau a sesizărilor altor autorități și entități, inclusiv prescripțiile și indicațiile de dietetică și nutriție emise de dieteticieni. Astfel, dacă se constată elemente de malpraxis, Colegiul va iniția procedurile de cercetare disciplinară și/sau alte procedure prevăzute de lege, inclusiv sesizarea instituțiilor abilitate, dacă este cazul.

Conform art. 3, perioada de practică în nutriție și dietetic se desfășoară după absolvirea studiilor în specializarea nutriție și dietetic și este denumită stagiu. Acesta cuprinde un program de formare profesională organizat în 3 module:

– modulul clinic cu o durată de 650 de ore;

– modulul administrativ cu o durată de 100 de ore;

– modulul de sănătate publică sau comunitar cu o durată de 250 de ore.

Stagiul se va organiza de Colegiul Dieteticienilor în colaborare cu instituțiile de învățământ superior de stat și particulare acreditate, care organizează programe de studii universitare în nutriție și dietetică, și instituțiile publice și private, inclusive formele independente de exercitare a profesiei acreditate să desfășoare activități de nutriție și dietetică, sub supraveghere, pentru dieteticienii licențiați.

Astfel, stagiul în nutriție și dietetică se poate desfășura în cadrul:

– formelor autonome de exercitare a profesiei de dietetician;

– unităților sanitare publice și private;

– altor instituții publice, operatori economici și organizații nonprofit din România sau din statele prevăzute la art. 4 lit. b) din Lege, care desfășoară activități în cel puțin unul dintre domeniile prevăzute la art. 10 din Lege.

Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician – aprobare (H.G. nr. 58/2019) was last modified: februarie 22nd, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter