Normele de aplicare a O.U.G. nr. 50/2018 privind implementarea Programului guvernamental „INVESTEȘTE ÎN TINE” – modificări (H.G. nr. 343/2019)

11 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 196

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificatActul modificatorSumar

Normele de aplicare a O.U.G. nr. 50/2018 privind implementarea Programului guvernamental „INVESTEȘTE ÎN TINE”

GALA LADY LAWYER, ediția a VI-a

(M. Of. nr. 821 din 25 septembrie 2018)

H.G. nr. 343/2019 pentru modificarea unor acte normative în domeniul programelor guvernamentale de garantare în numele și în contul statului

(M. Of. nr. 450 din 5 iunie 2019)

– modifică: art. 2 alin. (3) lit. a); art. 10 lit. e); art. 22 alin. (2) lit. c).

În M. Of. nr. 450 din 5 iunie 2019 s-a publicat H.G. nr. 343/2019 pentru modificarea unor acte normative în domeniul programelor guvernamentale de garantare în numele și în contul statului. 

Vă prezentăm, în continuare, modificările, dar și completările aduse Normelor de aplicare a O.U.G. nr. 50/2018 privind implementarea Programului guvernamental „INVESTEȘTE ÎN TINE”.

Art. 2 alin. (3) lit. a) (modificat prin H.G. nr. 343/2019) 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 2 alin. (3) lit. a) prevedea următoarele:

„Art. 2. Costul total al creditelor acordate în cadrul programului, care este suportat de la bugetul de stat, se compune din:

a) rata dobânzii ROBOR la 3 luni plus o marjă de maximum 2% pe an; marja include toate costurile legate de acordarea și derularea creditului în toate etapele finanțării;”

 

Noua reglementare 

Potrivit noii reglementări, art. 2 alin. (3) lit. a) se modificăși va avea următorul conținut:

„Art. 2. Costul total al creditelor acordate în cadrul programului, care este suportat de la bugetul de stat, se compune din:

a) rata dobânzii stabilite pe baza indicelui de referință pentru creditele acordate consumatorilor, denumit în continuare IRCC, plus o marjă de maximum 2% pe an; marja include toate costurile legate de acordarea și derularea creditului în toate etapele finanțării;”

 

Art. 10 lit. e) (modificat prin H.G. nr. 343/2019) 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 10 lit. e) prevedea următoarele:

„Art. 10. Criteriile de eligibilitate pentru finanțatorii care acordă finanțări garantate în cadrul programului sunt următoarele:

e) vor asigura prevederea expresă, în contractele de finanțare, a costurilor cu dobânda exprimată în raport cu ROBOR la 3 luni și separat a costurilor cu comisioanele legate de finanțare;”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 10 lit. e) se modifică și va avea următorul conținut:

„Criteriile de eligibilitate pentru finanțatorii care acordă finanțări garantate în cadrul programului sunt următoarele:

e) vor asigura prevederea expresă în contractele de finanțare a costurilor cu dobânda exprimată în raport cu IRCC și separat a costurilor cu comisioanele legate de finanțare;”

 

Art. 22 alin. (2) lit. c) (modificat prin H.G. nr. 343/2019) 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 22 alin. (2) lit. c) prevedea următoarele:

„(2) În termen de maximum 10 zile calendaristice de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a ordinului ministrului finanțelor publice prevăzut la alin. (1), finanțatorii interesați în accesarea Programului, transmit următoarele:

c) nivelul costurilor totale, respectiv marja maximă anuală peste nivelul ROBOR, pe care le vor aplica creditelor acordate în cadrul programului, către fondurile de garantare și M.F.P.;”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 22 alin. (2) lit. c) se modifică și va avea următorul conținut:

„(2) În termen de maximum 10 zile calendaristice de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a ordinului ministrului finanțelor publice prevăzut la alin. (1), finanțatorii interesați în accesarea Programului, transmit următoarele:

c) nivelul costurilor totale, respectiv marja maximă anuală peste nivelul IRCC, pe care le vor aplica creditelor acordate în cadrul programului, către fondurile de garantare și M.F.P.;”

Normele de aplicare a O.U.G. nr. 50/2018 privind implementarea Programului guvernamental „INVESTEȘTE ÎN TINE” – modificări (H.G. nr. 343/2019) was last modified: iunie 10th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter