Norme de aplicare a legii privind concesiunile de servicii și de lucrări – adoptate de Guvern

17 nov. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 869

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului din data de 16 noiembrie 2016, Guvernul a adoptat, printr-o hotărâre, normele de aplicare a Legii nr. 100/2016 privind concesiunile de servicii și concesiunile de lucrări, act normativ necesar punerii în aplicare a legislației primare în domeniul achizițiilor publice.

Conform respectivei hotărârii, procedurile prevăzute de Legea privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii care sunt finalizate cu atribuirea unui contract de concesiune vor fi aplicabile doar dacă valoarea acestora depășește pragul de 23.227.215 lei.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

De asemenea, potrivit comunicatului, au fost stabilite noi reguli pentru evaluarea documentațiilor de atribuire publicate în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) va evalua, înainte de transmiterea spre publicare a invitației/anunțului, conformitatea cu legislația aplicabilă în domeniu, cu excepția caietului de sarcini și a modelului de contract, în măsura în care valoarea estimată a concesiunii este egală sau mai mare cu pragul de 23.227.215 lei.

Potrivit actului normativ, atribuirea unui contract de concesiune este rezultatul unui proces de concesionare ce se derulează în mai multe etape:

1. Etapa de planificare, fundamentare și pregătire;
2. Etapa de organizare a competiției și atribuirea contractului;
3. Etapa post atribuire contract, respectiv executarea și monitorizarea implementării contractului.

Normele de aplicare a Legii nr. 100/2016 introduc o nouă abordare care trebuie urmată de toate autoritățile în procesul de evaluare a ofertelor, indiferent de procedura de atribuire aleasă, fiind vorba despre defalcarea acestui proces pe faze ce se finalizează cu rapoarte intermediare ce vor fi comunicate ofertanților.

Contractele de concesiune de lucrări/servicii a căror valoare este mai mică decât pragul de 23.227.215 lei vor putea fi încheiate prin aplicarea procedurii simplificate. Aceasta se inițiază prin publicarea în SEAP a unei anunț de concesiune simplificat, însoțit de documentația de atribuire aferentă. Fiecare entitate contractantă va avea obligația de a de a elabora un studiu de fundamentare a deciziei de concesionare atunci când intenționează să atribuie un contract de concesiune pe termen lung.

 

Pentru mai multe detalii, consultați sursa informației.

Norme de aplicare a legii privind concesiunile de servicii și de lucrări – adoptate de Guvern was last modified: noiembrie 18th, 2016 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter