Cotele de contribuţie datorate de asigurători Fondului de garantare a asiguraţilor (Norma ASF nr. 17/2015)

4 sept. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1087

Despre

  • M. Of. nr. 664 din 1 septembrie 2015
  • Norma ASF nr. 17/2015
  • Cotele de contribuţie datorate de asigurători Fondului de garantare a asiguraţilor

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Actul normativSumar
Norma ASF nr. 17/2015
(M. Of. nr. 664 din 1 septembrie 2015)
Art. 1-3


 

În M. Of. nr. 664 din 1 septembrie 2015, s-a publicat Norma ASF nr. 17/2015 privind cotele de contribuție datorate de asigurători Fondului de garantare a asiguraților.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

 

Cotele de contribuție

Art. 1 prevede la primul alineat faptul că, începând cu data intrării în vigoare a respectivei norme, se stabilesc următoarele cote de contribuție datorate Fondului de garantare a asiguraților de către asigurători, inclusiv de sucursalele acestora care își desfășoară activitatea pe teritoriul altui stat membru al Uniunii Europene:

a) 1 % cota de contribuție pentru asigurările generale;

b) 0,4 % cota de contribuție pentru asigurările de viață.

Conform alineatului următor, cotele stabilite potrivit dispozițiilor anterioare se aplică asupra volumului de prime brute încasate din activitatea de asigurări directe aferentă asigurărilor generale și, respectiv, asigurărilor de viață.

Abrogări

Art. 2 prevede faptul că la data intrării în vigoare a respectivei norme se abrogă Norma ASF nr. 20/2014 privind cotele de contribuție datorate de asigurători Fondului de garantare a asiguraților (M. Of. nr. 788 din 29 octombrie 2014).

Intrare în vigoare

Conform art. 3, respectiva normă intră în vigoare la data publicării.

Cotele de contribuție datorate de asigurători Fondului de garantare a asiguraților (Norma ASF nr. 17/2015) was last modified: septembrie 3rd, 2015 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter